Menü Bezárás

Argus Gold Unpasteurized – arany középút?

Argus Gold Unpasteurized - aranyközép út?

Új receptúra, märzenes jelleg. Egy igazán hálás kategória képviselője. Kínpadon a Lidl saját márkás nehéztüzére.


A malátásabb, kicsit édeskésebb ízű sörök általánosságban nagyot mennek itthon a mindenféle IPA-k mellett. Mondhatjuk, hogy ez egy hálás kategória, mert nehéz mellé lőni vele a hazai vásárlóknál.

Sokszor emlegettük már az ilyen söröknél a Zippfer Märzen-t, mint etalont a kategóriában, indián becsszó egyszer majd ez is fel kerül a listára.A Lidl-től már megszokhattuk, hogy elég erős a sör szortimentje. Ezek közül kiemelkednek a craft sörök, amikről itt lehet olvasni.

Az Argus márka félúton van a Perlenbacher és a Crafted for Lidl márkák között. Árban azért érezhetően inkább lefelé, minőségben bizonyos esetekben felfelé.

GWDF - Weboldalkészítés
GWDF – Weboldalkészítés

A saját márkások közül dizájnban abszolút felfelé lóg ki, ami persze önmagában még nem mentené meg, hogy ha a tartalom csak mosogatásra lenne jó.

Nyilván az “unpasteurized” felirat és a magasabb alkoholtartalom kiemelése egy jó marketingfogás, ami azt a benyomást kelti, hogy ez egy teltebb ízvilágú sör, ami valahol igaz is.

Argus Gold Unpasteurized - aranyközép út?
Pici hab, de gyönyörű borostyánszerű szín.

Lehet ezt persze úgy is nézni, hogy ez egy megúszós recept, lehetne egy kicsit komlósabb, stb., de felesleges mert ez egy jó ár/érték arányú, sokak számára jó ízű ital, ami mellesleg nem is annyira drága.

2021-re kicsit szelídült az Argus Gold. 6% helyett immár csak 5.7% az alkoholtartalma, ami a receptúra váltás jele, bár azt nehéz lenne kijelenteni, hogy ettől rosszabb lenne.Az édeskésebb ízvilág kedvelői szeretni fogják, akik az erősebb malátásabb (kekszes jellegű) ízeket kedvelik, azoknak ez lehet, hogy kevés lesz, de egynek mindenképp elmegy. Sőt.

Viszont ez is alkoholos ital, ráadásul sörök között az erősebbek közül való, így itt is aktuális az intelem: fogyasztani csak mértékkel és felelősséggel.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkoholtartalom: 5.7%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló
  • Fajta: világos sör, pasztőrözetlen, mikrofilterezett
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 199 Ft
  • Pontszám: 8/10 (leginkább az ára miatt)

Ajánlott cikkek