Menü Bezárás

Argus Maestic – Lidl nagyüzemi saját márkás

Argus Maestic - Lidl nagyüzemi saját márkás

Egy furcsa, de sikeres cseh-német koprodukció, ami a prémium sörök kihívója is lehet(ne).


Egy korábbi tesztnél kommentelte be valaki ezt a sört, így sokáig terítéken volt, hogy kéne egyet szerezni. Pechemre (?) viszonylag keveset járok Lidlbe így sokáig kellett várnom, mire a kezembe foghattam egyet.Az Argus nekem mindig az a furcsa márka volt, amiről tudtam hogy erősen “alsópolcos”, de valahogy még is sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha mégis kipróbálnám.

Régebben járt már a kezemben a sima 5.0%-os “Premium”, illetve a 7.2-es “Strong” is. A kettő közül a 7.2-es hagyott mélyebb nyomokat bennem, leginkább azzal a felkiáltással, hogy többet eszembe ne jusson megvenni. Kár szépíteni az a sör csak erős, de közel se jó.

A Maesticet sokan dicsérték ezért nem kerülhettük el mi sem. Lássuk mit tud egy oltalom alatt álló földrajzi jelzésű cseh sör – nem vicc tényleg ez van ráírva.Illata nem sok van, ami azért érdekes, mert az íze viszont elég keserű a komlótól. A habja apró szemű, gyorsan elillan. Az íz az alap kesernyésség mellett picit malátás is, de nem mondanám igazán erősnek.

A 12-es szám a doboz elején a szárazanyagtartalomra utal, ettől függetlenül szerintem kicsit erőtlen az íze.

Ami a gyenge osztályzattól megmenti, az az, hogy nincs benne kukoricagríz, illetve hogy az alapára is csak 209 Ft, de április 2-tól akcióban csak 169 Ft.

Összességében egy sima Staropramen, de még inkább az Unfiltered sokkal jobb választás, igaz azok drágábbak is.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkoholtartalom: 4.8%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Fajta: cseh lager sör
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 169 Ft
  • Pontszám: 7/10 (leginkább az ára miatt)

Ajánlott cikkek