Menü Bezárás

Bakalář Dry Hopped Non-alcoholic – a cseh józan agglegény

Bakalář Dry Hopped Non-alcoholic – a cseh józan agglegény

Magasabb polcon az alkoholmentes sörök világában.


Sokadik nekifutásra is megpróbáljuk felkutatni azokat a termékeket, amelyek kategóriájukban és a közhiedelemmel ellentétben bizony normál társaikkal szemben is nagyrészt megállják a helyüket.Márkaeredet

A Bakalář márka 1454-ig vezeti vissza saját történelmét. Ekkor alapították meg a cég otthonául szolgáló város, azaz Rakovník nevével fémjelzett sörfőzdét. Maga a márkanév egy híres “agglegény”, Jan Pička Písecký egykori helyi iskolaigazgató előtt tiszteleg.

Az ipari méretű termelés 1867-ben kezdődött el Rakovník-ban és tartott egészen 1997-ig. A 2004-es újra indulás után a legnagyobb változás 2010-ben következett be a cég életében.

2010. augusztus 9-én egy multinacionális cég felvásárolta a főzdét és hozzákezdtek a cég felfejlesztéséhez.

2011-ben következett egy erőteljesebb arculatváltás, illetve két új márkát is bevezetett a főzde, a Černovar-t és a Pražačka-t.

2012-ben a termelés elérte a 73.784hl-t, aminek a 3/4-e export termék lett.

2013-ban a mai tesztalanyunk “eredeti” alkoholos verziója is színre lépett, mint szezonális különlegesség (az alkoholmentes verzió 2015-ben követte).

Bakalář Dry Hopped Non-alcoholic – a cseh józan agglegény
Bakalář Dry Hopped Non-alcoholic – a cseh józan agglegény

A jelenlegi dizájn 2017-ben jelent meg, ekkora a termelés elérte a 132.566hl-t. (Ettől az évtől tagja a gyár sörfőzőmestere, Radek Holopírek az Academy of Personalities of Czech Brewing-nak.)

Magasabb polcon

Ha nem szeretnénk lemondani a “sörélményről”, de az alkoholos termékeket hosszabb, vagy rövidebb időre kivonnánk az életünkből, akkor kevésbé fájdalmasan emelve a tétet egész különleges lehetőségek nyílnak meg előttünk. Összességében ahhoz, hogy megtaláljuk a minőségi megoldást, “kénytelenek” voltunk eggyel feljebb lépni a hyperek világából.

Minimális rutinunkkal felvértezve újra célkeresztbevettük a cseh termékeket, hogy bővítsük az általunk ismert “minőségi mentes sörök palettáját” .

Így vagy úgy, de a mentes sörök világában sikereket elérni szándékozó márkák ellépnek az ízesítés irányába. A Bakalář-nál jó érzékkel rátapintottak arra, hogy a hidegkomlózással olyan plusz ízt lehet elérni, amely kiemeli az átlag tinglitangli mentesek közül.

Bakalář Dry Hopped Non-alcoholic – a cseh józan agglegény

A kissé vizes alapízt leszámítva a Bakalář mentese elhiteti magáról, hogy egy rendes sörrel van dolgunk. Kicsit erőteljesebb illattal talán jobb lenne, de kategóriájában mindenképp egyedülálló termékről van szó.

  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkohol: max. 0.5%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komlótermékek, Žatec komló, sav: tejsav.
  • Fajta: cseh alkoholmentes hidegkomlózott világos sör
  • Lelőhely: Beer Gourmet
  • Ár: 555 Ft (betét díjjal együtt)
  • Pontszám: 8/10

Forrás: https://pivobakalar.cz/?i=2&lang=EN

További írások a témában: https://sortesztelo.hu/tag/alkoholmentes/

Ajánlott cikkek