Menü Bezárás

Sörművek Oszkár APA

Balaton, nyár (majd egyszer) - Sörművek Oszkár A.P.A.

Korábbi tesztünknél már tettünk rá utalást, hogy nem csak szőlőből készítenek italokat a Balaton partján. Jöjjön a következő felvonás, ezúttal Balatonszentgyörgyről. Balaton, nyár (majd egyszer)…


Fiatalabb koromban a Balatoni sörökről a Balatoni világos jutott eszembe. Ha jól emlékszem Winkler mester egyszer még be is válogatta egy videójába ezt a “csodát”.A Sörművek régi motoros a pályán. Nem feltétlen ebben a formában, mint most, de a Király család már a rendszerváltás óta része a söriparnak.

Az Oszkár egy American Pale Ale, azaz egy szűretlen félbarna ale típusú sör. Bár az íze a komlózás miatt kesernyés, de valami különös oknál fogva emlékeztet a Dupla Köleses sörre, amelyről itt írtunk: http://sortesztelo.hu/sortesztek/oregmotorosok-elonyben-dupla-koleses-sor/

A Jóképű, nagydumás Oszkár egész életében hollywoodi filmsztár akart lenni, de eljátszotta nagy lehetőségét, miután Las Vegasban elcsábította a menedzsere feleségét. Így hát hazajött barátaihoz és az interneten kezdett ígéretes karrierbe…

Bújtatott utalás a címkén, hogy ez egy amerikai típusú sör.
Balaton, nyár (majd egyszer) - Sörművek Oszkár A.P.A.
Meggyőző küllem.

Sűrű habja alatt, mint mondtam, kesernyés íz vár minket, de számomra illatban annyira nem dominál a komló, sőt inkább mondanám édeskésnek.

Az alkoholtartalom nem kifejezetten magas, de a -számomra- intenzív ízvilág miatt nem mondanám “ívósörnek”. Ettől függetlenül kevésbé gyakorlott versenyzőknek is ajánlott az esetenkénti 2-3 üveg bevitele, persze figyelembe véve a mellékes fogyasztást. Értsd: csak okosan, de bátran.

Nem véletlenül lettek divatosak mostanában az APA jellegű sörök. Megfelelő alapanyagok és eszközök használatával nehéz mellélőni ezekkel a sörökkel.

Maga a típus, így az Oszkár is valahol félúton van a “hardcore komlófanok” és az édesebb ízeket is kedvelő sörfogyasztók elvárásai között, így viszonylag sok ember ízlésének megfelel.

A minőségi alapanyagok (cseh árpamaláta) használata, illetve az infrastruktúra kiépítés terén szerzett évtizedes tapasztalat visszaköszön ebben a remek termékben.

Az ára felettébb baráti, hiszen akció mentesen is, mindössze 499 Ft, ami ebben a kategóriában kifejezetten alacsonynak számít.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 5.2%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: american pale ale
  • Lelőhelyek: Auchan, http://sormuvek.hu/viszonteladoink/
  • Ár: 499 Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek