Menü Bezárás

Boris the blade 2018 – Monyo

Boris the blade 2018 - Monyo

Egy jó erős fekete, amely inkább lezárja mint sem elindítja a napot. Prémium kategóriás Russian Imperial Stout a Monyotól.


Hasonló típusú sör járt már nálunk, a Horizont Night Shift 2017-es kiadását sikerült akkor megkóstolnunk. (Akit érdekel erre találja: http://sortesztelo.hu/sortesztek/a-z-jel-soha-nem-erhet-veget-horizont-night-shift-2017/ .)

Majdnem kereken két hónap távlatából nem annyira friss az előző hasonló sör élménye, de sejtésem volt, hogy mire számíthatok.

A jelenlegi tesztalany egy 2018-as példány, amit egy barátomtól kaptam, még pedig a #0970-es rajtszámú versenyző.

Kicsit talán furán hangzik, de sok “boros” tulajdonsága van ennek a stoutnak. Már a megjelenése is olyan ezzel az üveggel, mint egy portói bornak. Erre az érzetre ráerősít a kinyitás után orrunkba törő gyümölcsös, erősen mazsolás illat.

Boris the blade 2018 - Monyo
Elegáns, mint egy jó bor…

A gyümölcsös érzet az ízében is visszaköszön, de a lecsengését a pörkölt árpa és a hétféle maláta kávés íze egyértelműen uralja.

Boris the blade 2018 - Monyo
Fekete, minta kávé…A boros párhuzamot erősíti – részemről – a magas alkohol tartalom, illetve az is, hogy ezt az italt is hosszan, egy évig érlelik. (Jó tudom a borokat ennél tovább szokás, és inkább hordóban, mint üvegben.)

A habja egészen krémes, kinézetre leginkább a rigójancsi sütemény jut róla eszembe.

Habos, mint egy sütemény…A Boris the balde egy ízig vérig prémium termék. A sorszámozott, limitált, évjáratokra bontott kiadás eleve hordoz magában egy exkluzivitást. El kell ismerni, hogy ez a húzás a Monyotól telitalálat. Persze mit sem érne a jó marketing, ha a tartalom nem lenne olyan, amilyen.

Azaz prémium. Mint a kategóriája is.

Ajándékba egy jó bor helyett, vagy a stoutok kedvelőinek erősen ajánlott, már-már kötelező darab.

  • Kiszerelés: üveges/0.375l
  • Alkohol: 11.8%
  • Főösszetevők: árpamaláta, pörkölt árpa, hét féle maláta, zabpehely, komló, sörélesztő
  • Fajta: russian imperial stout
  • Lelőhely: https://www.monyobrewing.com/shop/boris-2019
  • Ár: 2000 Ft (becsült érték, ez az évjárat már nem kapható, de minden évben megjelenik, jelenleg 2019-es kapható.)
  • Pontszám: 10/10

Ajánlott cikkek