Menü Bezárás

Budapest Lager sör – duplateszt 2. rész

Budapest Lager sör - duplateszt 2. rész

Második felvonás, ami igazából harmadik. Terítéken egy szűretlen világos prémium sör Budapestről.


Dübörög a foci EB… a 2020-as, egy év késéssel, de legalább van! Ennek egyik legfontosabb hozadéka, hogy sorban érkeznek a sör akciók a nagy boltokba. A Lild is szinte két kézzel önti a nyakunkba a söröket, persze jó pénzért, mert ez még mindig nem szponzorált tartalom. (Nem, ez nem panaszkodás.)A “spéci” ötös pakk utolsó darabja egy világos sör lett. De nézzük mit kapunk 400 Ft-ért.

(Igen, igen a pakkban van egy IPA is, arról itt értekeztünk korábban – amúgy messze a legjobb a csomagban: https://sortesztelo.hu/sortesztek/budapest-budapest-te-csodas-budapest-ipa/ )

Ha van nehéz eset a kraft piacon az a sima világos sör, azaz a prémium lager kategória. A lelkesebb gyártók a hasonló söreiket inkább kicsit komlósabbra veszik, mint például a Bitburger és a Sierra Nevada közös hoplagere, vagy erősen malátásra már-már märzen jellegűre.

A Budapest sörök eredetéről nem sokat tudni, erről már korábbi tesztjeinkben értekeztünk.

Budapest Meggyes Ízesített Sör – duplateszt 1. rész

A kinézete, illetve az állaga egész jól eladja ezt a sört. Nem kifejezetten csak a csomagolásra gondolunk itt, maga a termék is egész pofás lett. A szűretlen jelleg elmozdítja az átlag lagerek közül. Illatában a felhasznált élesztő és komló dominál, de nem kifejezetten erőteljes az összhatás.

A habja nagyon tartós, persze ettől még csak a szemünk lakik jól. Az íze egész száraz, amíg tart a szénsav, utána kissé édeskés, de alapvetően nem túl erős. Jó indulatúan fogalmazzunk úgy, hogy ekkor már a maláta és az élesztő íze dominál.

Igazából ez az átlagtól kicsit jobb sör, egy elég erőteljes “optikai tuninggal”. Csapoltan egész jó lehet, ezt még mindenképp le kell tesztelnünk.

A plusz egy pont itt is jár a pohár miatt, de nehéz lenne 7-esnél jobbra értékelni.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 4.2%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló (Tradicionális Hallertauer komló)
  • Fajta: szűretlen világos sör
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 400 Ft (1999 Ft, 5-ös csomagban ajándék pohárral)
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek