Menü Bezárás

Budapest Meggyes Ízesített Sör – duplateszt 1. rész

Budapest Meggyes Ízesített Sör - duplateszt 1. rész

A Lidl legújabb akciójában igazán menő csomagot találtunk. Öt doboz Budapest sör, plusz egy ajándék pohár. Lássuk mit rejtenek a dobozok, Budapest duplateszt 1.rész!


Öt doboz, de nem öt különböző sör. Egy IPA, két meggyes és két lager található az amúgy pofás kis dobozban.

Budapest duplateszt
Budapest duplateszt

Igen, tudjuk három féle sör lakik a csomagolásban, akit érdekel az IPA-ról írt tesztünk az erre keresgéljen:

Szokásunk a márkaeredetről írni, de ez esetben nincs túl sok info. A Budapest sör márka 2015 óta létezik, forgalmazója az Urban Beer Kft.

Kezdjük a pozitívumokkal, a csomagolása nagyon jól sikerült – ezt már a korábbi tesztünkben is kiemeltük -, az ötös pakk és a pohár is egészen vonzó 2000 Ft-ért.

Az illata leginkább olyan, mint a meggyes joghurtoknak, egy kicsit szegfűszeges beütéssel hozza, amit ilyenkor el lehet várni. Nem szoktunk sokat írni a habról, de frissen kitöltve olyan lesz a kinézete, mint egy pohár meggyszörpnek.Az alapsör a sima lager, ami talán magában hordozza azt is, hogy nagyon kell keresni az ízben a sörre utaló jegyeket. Legyünk őszinték, ez a típus (egyszerű lager sör) nem feltétlen a markáns ízvilágáról ismert. Ha ezt még vegyítik egy kis gyümölcslével, akkor általában még inkább elhalványodik a sör jellegzetes íze.

Valószínűleg nem a megveszekedett sörfogyasztók számítanak a termék célközönségének, ezért választhatták a készítők ezt a megoldást.

Budapest Meggyes Ízesített Sör - duplateszt 1. rész

Keressük a pozitívumokat magában a sörben, de nem egyszerű megtalálni. Még mielőtt valaki azt hinné, nem a “lehúzás” a cél. (Errefelé ritka az alacsony osztályzat. Nem igazán a rossz söröket keressük, hanem próbáljuk felkutatni a jókat.)

Az illata például egész jó. Persze az is lehet, hogy a “mi készülékünkben” van a hiba, de! Szubjektív vélemény, hogy ha úgy tekintünk rá, mint alkoholos üdítő, ami sok olyan ember tetszését is elnyerheti, akik amúgy nem kifejezetten sör fogyasztók, akkor valószínűleg ez egy jó/sikeres termék. Ha mint sör értékeljük, akkor átlagos. Egy Mort Subite sokkal jobb vétel még akkor is, ha fele ekkora a kiszerelés, hasonló áron.

Budapest Meggyes Ízesített Sör - duplateszt 1. rész

A pohár miatt jár a plusz egy pont, de hatosnál így sem kap jobb értékelést.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 4.2%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, meggylé (24%)
  • Fajta: meggyes ízesített sör
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 400 Ft (1999 Ft, 5-ös csomagban ajándék pohárral)
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek