Menü Bezárás

Crafted for Lidl – Housewife Sour Cherry Beer

Crafted for Lidl - Housewife Sour Cherry Beer

Terítéken a Lidl saját márkás meggyes söre.


A Lidl “saját” sörei viszonylag előkelő helyen tanyáznak az oldal tesztjei között. Volt pozitív meglepetés bőven, főleg az árkategóriát figyelembe véve, így hosszú idő után engedtünk a kísértésnek és célba vettük a magasabban jegyzett (árazott) meggy, “ohh pardon” meggyes sört.Sour = savanyú, sour cherry = meggy. Egy klasszikus idézetet átdolgozva: meggy van, savanyúság nem is volt.

Aki azt várja, hogy egy jó féle belga “kriek”, vagy ahhoz hasonlító íz köszön vissza a doboz kinyitása után, az rossz helyen tapogat.

Az állaga, a kinézete nagyon megnyerő. Igazából az illata sem különösen kellemetlen, inkább semleges. A viszonylag kicsi alkoholtartalom, és a 18% meggysűrítmény nem hangzik feltétlenül rosszul – bár a magasabban jegyzett meggyes sörök ennél talán többel rendelkeznek mind két mutatóban.

(Oké-oké azok igazából már inkább meggysörök…)

Crafted for Lidl - Housewife Sour Cherry Beer

A viszonylag alacsony árért sok mindent elnéz az ember, és igazából nem is annyira kellemetlen sem ízben sem illatban -lásd fentebb. De hiányzik belőle a karakter, a savanykás íz.

Nyilván meg van az a célcsoport, akik csak szeretnének valamit fogyasztani, ami az átlagosnál magasabban jegyzett, de nem “űber” drága termék.

Nekik ez abszolút tökéletes lesz, hiszen évek óta a piacon van így a sikerességével felesleges vitatkozni.

Crafted for Lidl - Housewife Sour Cherry Beer
Ez a sok meggy csak illusztráció… 🙂

Azok viszont akik akár csak egy Mort Subite-ért lenyúltak már valaha, nos nekik vélhetően nem ez lesz életük élménye.

Crafted for Lidl - Housewife Sour Cherry Beer

Az osztályzás mindig erősen szubjektív. Ezúttal is lett volna, de elmarad.

Elmarad mert az hogy itt ezen a platformon elhasalt nem jelenti azt, hogy nincs egy olyan célközönsége, akinek ez ne lenne megfelelő, értsd: mindent a maga kategóriájában kell megméretni. Ugyanakkor, teljes őszinteséggel sem lehet azt mondani, hogy ez jó. Inkább mondanánk azt, hogy “korrekt”.

  • Kiszerelés: dobozos/0.33l
  • Alkohol: 4.1%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, 18% meggysűrítmény, élesztő, feketerépalé, kandiscukor, komló, természetes meggyaroma
  • Fajta: meggyes sör
  • Lelőhely: Lidl
  • Ár: 329 Ft
  • Pontszám: –

Ajánlott cikkek