Menü Bezárás

Cruzcampo Gran Reserva és a La Fábrica

Cruzcampo Gran Reserva

Főzdelátogatás és egy nagyágyú az utunk végére érve. Andalúzia búcsúzik.


La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en Málaga

La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en Málaga
La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en MálagaA Cruzcampo Sin, egy kvázi alkoholmentes sör. Nyilván a közelében nincs egy rendes helyi lagernek, de mint alkoholmentes sör nagyon is iható. Igaz ehhez kell a helyi viszonylag lazább szabályozás, ami miatt gyártástechnológia és az íz is egész más, mint amit Európa szigorúbb felében kapható alkoholmentes sörök esetében.

A Cruzcampo IPA viszonylag magas alkoholtartalma ellenére – a komlóknak köszönhetően – megőrizte friss citrusos illatát, és viszonylag kevésbé édes ízét. Nem annyira érezni szerencsére, hogy ez egy magas alkoholtartalmú ital.

Az 1200m2-es 450 fő befogadására képes hely sörkínálatáért, 3 sörfőző mester felel: Jorge, Juan és Paco Ferrete. Egyszerre hét különböző típus van csapon, melyeknek egy részét csak itt lehet kapni, elvitelre nincs mód.

La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en Málaga
La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en Málaga – a főzde

Összességében nem lenne rossz a hely, de nyelvi nehézségek miatt nem igazán lehetett a helyi termékekről és úgy általában a főzdéről érdeklődni.

(A honlapjuk ilyen szempontból egy fokkal jobb, így azért nem maradtunk információ nélkül.)

La Fábrica de cerveza artesanal Cruzcampo en Málaga

Nagy reményeket fűztem ehhez a helyhez, de inkább nagy csalódás lett. Persze lehet, hogy csak mi mentünk rosszkor, de! Legyünk őszinték, egy turista paradicsomban igen-igen érdekes, hogy a város közepén egy spanyol óriás márka kvázi bemutató főzdéjében egy kukkot nem beszélnek angolul, sőt még azt is felháborodva közlik, hogy nincs konyha éppen.

Cruzcampo Gran Reserva

Cruzcampo Gran Reserva
Cruzcampo Gran Reserva

A Gran Reserva megnevezés a spanyol termékeknél általában a hosszabb érlelésre, erjesztésre utal. A kategóriájában magasabbnak mondható ára miatt nem, minőségre azonban gyakorlatilag tekinthetjük az andalúz gyártó zászlóshajójának.

A minőségérzetre erősen rájátszik az alap termékpalettától jelentősen eltérő külalak. Egyedi formájú üveg, arany, vörös és sötétszürke/fekete színek használata.

(Ilyen szempontból talán a legkülöncebb termékük az Andalusian IPA, vagy a kukoricás sörük, a Cruz del Sur.)

Cruzcampo Gran Reserva
Külalakban elég erős versenyző.

A Gran Reserva egy elég erősen malátás termék. Ez érződik az illatában, és az amúgy tetszetős borostyán színében is. Az íze – talán a magasabb alkoholtartalom miatt – kisebb jó indulattal mondható gyümölcsösnek, bár az erősen alkoholos jobban illik rá.

Ár/érték arányban nem rossz, de szubjektíven nézve az Andalusian IPA jobb választás a sevillai gyártótól.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 6.4%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Fajta: spanyol sörkülönlegesség
  • Lelőhely: Carrefur
  • Ár: 0,99 €
  • Pontszám: 7/10

Felhasznált források:

lafabricadecerveza.com

cruzcampo.es

Korábban írtuk…

Ajánlott cikkek