Menü Bezárás

Csapház IPA – saját márkás IPA a First közreműködésével

Csapház IPA - saját márkás IPA a First közreműködésével

A csapolt sör élménye palackozva. Vagy inkább sok komló palackozva! Jó Sok! Terítéken a hazai “kraft szcéna” egyik nagyágyújának, kvázi saját márkás terméke.


Kerestünk valami igazán “oldschool” mégis, modern sört, mert nem értünk még a hazai kínálat végére. A cél az volt, hogy lehetőleg csapolt legyen, ami a mostani helyzetben egyet jelent az elviteles megoldással.

Erre már régóta az egyik legalkalmasabb hely díszes fővárosunkban a Csapház valamelyik “töltőpontja” (ha élhetünk ezzel a kifejezéssel 😀 ).Márka (és termék) eredet: tesztalanyunk egy amolyan “házsöre”, amit nem titkoltan a FIRST Craft Beer szállít a Csapház részére. (Kapcsolódó tesztjeink: https://sortesztelo.hu/tag/first-craft-beer/) A Csapház két egységgel várja a szomjazó vendégeket (1114 Budapest, Bartók Béla út 59. és 1132 Budapest, Gogol utca 40.) mindkét helyen 12 sört kaphatunk közvetlenül csapolva. A gyümölcsös söröktől a különféle ale típusú sörökig elég széles a termék paletta.

Vannak azok az átlagosnak mondható IPA-k, amik főként az élesztővel operálnak. Persze ezeknél is lehet a komlót érezni – elvégre ez a műfaj erről szól – és akkor vannak az ilyen IPA-k, mint ez is, amik az igen erőteljes komlózással érik el a kívánt ízvilágot.

Ízre rendkívül száraz, kesernyés, de ez ebben az esetben inkább tulajdonság, mint sem hiba. (Jó azért van némi gyümölcsösség is.)

Az illata friss, citrusos jellegű és rendkívül intenzív – ugye a csapolt kiszerelés!

Az összetevők nincsenek feltűntetve a csomagoláson, így a First “saját” IPA-jára tudunk hagyatkozni, amiben Citra- és Mosaic komló van, a búza, CaraPils, Pale Ale és Pilsner típusú maláta, meg persze a sörélesztő mellett.

Csapház IPA - saját márkás IPA a First közreműködésével
Nagyágyú. Szó szerint.

Figyelembe véve, hogy a hasonló termékeknél manapság már nem ritka a 800-900 Ft/0.33l-es árazás, nem mondanánk kifejezetten drágának. Mindemellett még egy eléggé tisztességes minőségű sör lett ez, amit inkább a kifejezetten komlós vonalat kedvelőknek tudunk ajánlani. (Plusz azoknak akiknek már hiányzik a csapolt sör érzése.) Az 5.6% alkoholtartalom nem viccel, ezért csak óvatosan azzal az 1l-rel.

  • Kiszerelés: frissen palackozott/1l
  • Alkohol: 5.6%
  • Fajta: IPA
  • Lelőhelyek: Bartók Csapház, Gogol Csapház
  • Ár: 1890 Ft
  • Pontszám: 7/10 (-1 pont a “korlátozottan informatív” matrica miatt)

Ajánlott cikkek