Érdekes kísérlet a HopToptól. Egy hidegkomlózással készült sör, ami búzasör akar lenni.
Az Uluru az ausztrálok, mármint az igazi őshonos ausztrálok, szenthelye. Picit ellentmondásos a névválasztás, mert az Uluru szikla/hegy általában vörösen “izzik” a napsütésben.
A búzasöröket általában gyümölcs ízesítéssel szokták megbolondítani. Főleg nyáron elég nagy divatja van ezeknek a söröknek. Sőt vannak emberek, akik még citromkarikát sem átallanak beledobni a korsóba.
Ezzel kapcsolatban ajánljuk mindenki figyelmébe az egykori Mecénás Sörműhely véleményét:
A búzasör fogyasztók között gyakran előkerül a téma: szabad-e citromot rakni a búzasörbe?
Forrás: https://www.facebook.com/mecenassormuhely/posts/316092412073389:0
Hajdanán a mellékízek elfedésére elterjedt szokás a mai napig megosztja a sörfogyasztókat.
Az kétségtelen, hogy a citrusos ízek kellemes kiegészítői az üde, friss búzasöröknek, de érdemes megtisztelni a sör alkotóját azzal, hogy a sört olyan formában is megkóstoljuk, ahogy azt megálmodták.
A búzasör citrom nélkül is könnyed frissítő, és citrusos jegyeket is felfedezhetünk benne.
A citrom továbbá rontja a habtartósságot, és túl savassá teheti a sört.
Mint a búzasörök általában, ez is szűretlen. Állagra/kinézetre nem az a nagyon világos klasszik búzasör, hanem egy picit talán teltebb színű.

Az íze számomra igazán lágy kellemes, valamint a hidegkomlózás jegyeit is erősen magán hordozza. Nincs kimondott búzasör íze, de ezt nem szabad felróni ennek a sörnek, mivel véleményem szerint ez inkább egy hibrid főzet.
Nagyon érdekes kísérlet, erősen ajánlott azoknak, akik alapvetően nem “búzasör fanok”, de nyitnak az ilyen jellegű érdekességek felé.
- Kiszerelés: üveges/0.33l
- Alkohol: 4.5%
- Fő összetevők: árpamaláta, búzamaláta, enigma komló
- Fajta: ausztrál búzasör
- Lelőhely: Auchan
- Ár: 799 Ft
- Pontszám: 8/10