Menü Bezárás

Horizont Sailor Belle – díjnyertes válogatás a Horizonton 3. rész

Díjnyertes válogatás a Horizonton 3. rész – Sailor Belle

A mesterhármas harmadik darabja, a búzamezőkről. Összeállt a kirakós.


Erősen gondolkoztam rajta, hogy akkor most ide beillesztjük Bunyós Pityu hasonló című remekművét, de nem akartam azt a kevéske (de egyre több és több! Köszi:)) olvasót is elveszíteni.Kellemetlen vagy sem, de még a végén megszeretjük a búzasöröket. Jó mi – egyelőre – csalunk. Fogtok még rajtunk röhögni, egy-két rettenetes alsópolcos tesztelésénél. Ugye néha le kell ereszkedni a nagyüzem legmélyebb eldugott bugyraiba is, hogy teljes képet kapjunk.

De nézzük mit rejt az alanyunk. Egy kissebb gyümölcskosár veszett el az összetevők (citrom-, narancs- és grapefruithéj) között némi korianderral meghajítva. Ettől függetlenül, vagy épp ezért nem nevezném erősen gyümölcsösnek. Közel sem kell olyan jellegre számítani, mint egy málnás búza sörnél. Enyhén gyümölcsös az íze és ez így van jól. Sör ez kérem nem üdítő!

Az illatanyaga meglepetésre nem túl erős.

Opálos, de világos szín jellemzi, viszonylag magas szénsavtartalommal, gyorsan illanó, de vastag fehér habbal. A fűszeresség a korty után az ember orrában jelentkezik igazán.

A búzasöröknek (is) van egy jellegzetes utóízük, ami ennél a sörnél kifejezetten visszafogott, de ez szerintem egyáltalán nem baj, mert ez nem “csak” egy búzasör. Ez kérem egy remekmű.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 6%
  • Főösszetevők: árpamaláta, búzamaláta, zabpehely
  • Fajta: szezonális búzasör
  • Lelőhely: Auchan (a napokban az Aldiban is a gentle Bastard-dal egyetemben)
  • Szettár: 2.400 Ft (az Aldiban önmagában csak 700 Ft)
  • Pontszám: 9/10

Felhasznált források: http://www.horizontsorok.hu/#kraft-sorok

Ajánlott cikkek