Menü Bezárás

El Alcázar – példa a reinkarnációra

El Alcázar - példa a reinkarnációra

Sör Spanyolországból Santa Catalina áldásával.


A márka elődjének tekinthető főzdét 1921. augusztus 25-én alapította El Lagarto néven, Manuel és Domingo Puga Cobos. Az S.A. El Alcázar nevet 1928. február 28-án vette fel a gyár.A Cruzcampo, a Guinness, majd a Heineken égisze alatt működő márka 2007 és 2015 között a Ibersuizas használatába került, de a gyenge eredmények miatt a Heineken 2015. október 23-án megszüntette az együttműködést és a márka eltűnt a polcokról.

Az újjászületésre nem kellett sokat várni, 2019. februárjában a Heineken La Imora-i gyárában újra indult az El Alcazár gyártása az eredeti recepthez hasonló elképzelés mentén. Előbb a klasszikus zöld üveges kiszerelésben, majd a jó fogadtatásnak köszönhetően, 2019. szeptemberétől megjelent a dobozos kiszerelés is a nagyobb spanyol boltok polcain.

Regionális termék ennek megfelelően a logó is egy helyi híresség a Castillo de Santa Catalina.

Castillo de Santa Catalina
Castillo de Santa Catalina

A legenda szerint, amikor III. Ferdinánd keresztény király 1246-ban ostromolta Jaént, és amikor már lemondott arról, hogy többszöri sikertelen ostromlási kísérlet után ismét feloldja az ostromot, a visszavonulása előtti éjszakán Alexandriai Szent Katalin álmában megjelent neki, és megmutatta neki Jaén kulcsát. Ezt a tényt a király kinyilatkoztatásnak tekintette, amelyben a Szent azt közölte vele, hogy ha kitart erőfeszítései mellett, hamarosan meghódítja a várost, amely addig a granadai muszlim király, Alhamar kezében volt. Másnap a muszlimok átadták az erődöt a keresztény csapatoknak, és hálából III. Ferdinánd a város védőszentjévé nevezte ki Szent Katalint, akiről az újonnan elfoglalt erődöt elnevezte.

De ami a legfontosabb, hogy egy egészen kiváló termék. Bár 6%-os alkoholtartalma miatt azt várná az egyszeri fogyasztó, hogy nagyon erősen alkoholos illata és íze, lesz de inkább mondanám enyhén gyümölcsösnek egyben erősen malátásnak, mind az ízét, mind az illatát.

Remek választás, és még csak igazából nem is túl drága a maga 0,92 €-s árával.

  • Kiszerelés: dobozos/0.33l
  • Alkohol: 6%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta és komlók
  • Fajta: spanyol sörkülönlegesség (ha nagyon kategorizálni akarjuk, akkor talán a félbarna sörökhöz áll közelebb)
  • Lelőhely: Supermercado
  • Ár: 0,92 €
  • Pontszám: 9/10

Felhasznált források:

https://es.wikipedia.org/wiki/Cervezas_Alc%C3%A1zar_de_Ja%C3%A9n

castillosantacatalina.es/el-monumento/santa-catalina/

Ajánlott cikkek