Menü Bezárás

Fehér Nyúl Stout

Fehér Nyúl Stout

Angol meccshez mi mást, mint egy jó stoutot Budapestről?


Sokat elmélkedtem, hogy mivel kéne indítani az újévet. A meccseket böngészve láttam, hogy West Ham meccs lesz este. Nosza rajta, angol meccset nézzünk egy angol típusú, de magyar sörrel. Miért is ne.Ja, ha valakit érdekel, hogy miért West Ham. Annak idején 2002-ben körülöttem mindenki valami nagy csapatnak szurkolt, így “punkságból” kiválasztottam a legbénább Premier League csapatot.

Szinte fekete…

Csak hogy érzékeljük a csapat bénaságát, az alábbi fiatalemberek játszottak ott akkoriban: David James a kapuban, Michael Carrick, Lee Bowyer és Joe Cole a középpályán, a csatársorban Paolo Di Canio és Jermain Defoe rohamoztak. Öt angol és egy olasz válogatott játékos.

A csapat a 18. helyen végzett és kiesett a Championshipbe.

A Fehér Nyúltól általában sokat várok, így volt ez most is. Jó dolgokat főznek a Soroksári út 110-112. szám alatt.

Illatra étcsokis, kávés jellegű és ez az ízében is visszaköszön. Egy átlag sörhöz viszonyítva eléggé testes, de kategóriájában kifejezetten kellemes könnyed sör.

Ezekre a sörökre jellemző, hogy az összetevőket nem csak dísznek sorolják fel. Összességében mind az árpamaláta, mind a zabmaláta erősen kiérződik, de a komló kesernyés íze is határozottan megjelenik ebben a sörben.

Fehér Nyúl

A 13,1° extrakttartalom kifejezetten magas érték. Látszik, hogy nem aromákkal és ízfokozókkal tuningolt termékről van szó. Sok nagyüzemi stoutot agyoncsap ár/érték arányban, még akkor is, ha azok egy számmal nagyobb kiszerelésben vannak hasonló áron. Auchan-ban is szoktam látni, ha épp akciós, akkor egy igazán kiváló vétel.

U.i.: a csapat közben vezet 4-0-ra az AFC Bournemouth ellen. Talán idén nem mi leszünk a legbénábbak.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 4.5%
  • Főösszetevők: árpamaláta, zabmaláta
  • Fajta: stout
  • Lelőhely: iDrinks.hu, Auchan
  • Ár: 750 Ft
  • Pontszám: 9/10

Ajánlott cikkek