Menü Bezárás

Harcos IPA – LIDL-s Winnetou

Harcos IPA - LIDL-s Winnetou

Mit tudhat, egy “kvázi” saját márkás termék, ami árban inkább a középmezőny felé pozicionálja magát?


Ha valamit drágábban akarunk árulni, akkor az egyik legfőbb alapszabály a kinézet. Legyen trendi, hitesse el magáról, hogy megéri a magasabb árat. Nagyjából ez lehetett a taktika a Lidl saját top söreinek megalkotásakor is.

Az alap vásárló nem feltétlen azért megy be egy Lidl-be, hogy drága sört vegyen, ellenben a cirka 300 Ft-os ár, a meggyőző dizájnnal, már a kisebb pénztárcájú sörkedvelőknek is felkelti az érdeklődését.

(Amúgy elismerés a Lidl-nek a viszonylag korrekt sör kínálatukért.)

Mint mindig, most is a kíváncsiság hajtott.

Ki kisebb, ki nagyobb késéssel, de nagyjából már minden nagy bolt felült a “kraft vonatra”. Ha nem csal az emlékezetem akkor a Tesco kezdte a sort, bár ők legnagyobb sajnálatomra – és itt szintén, ha nem csal az emlékezetem – Csehországból importálják a saját kraft jellegű söreiket.

A jópofa, erősen USA érzetet keltő dizájn eladja a terméket. Nekem is ezért tűnt fel a sorok között bóklászva.

Árban kb. a Soproni termékeihez tudjuk viszonyítani, azzal a differenciával, hogy ez csak 0.33 l-es. Az íze viszont sokkal tisztább, mint a Soproni, vagy a Dreher hasonló termékeinek.

A habja egész gyorsan elillan kitöltés után, kárpótlásul marad némi komló illat. Az íze harcol, hogy karcos legyen, de nem mondanám extrém keserűnek. Csalafinta, könnyen iható, de elég erős sör.

Az egy kicsit érdekes, hogy a matrica szerint félbarna sör. Ezzel azért vitatkoznék, mert én a klasszikus félbarna söröket sokkal malátásabbnak tartom.

A tanulság megint csak az, hogy nem szabad félni a kicsit olcsóbb saját márkás cuccoktól, de ha tehetjük akkor keressük a magyar főzdék termékeit, ezzel is segítve az életben maradásukat ezekben a nehéz időkben.

Rendelj hazait!

Azt jó lenne megtudni, hogy vajon ki csinálhatta ezt a sört, de valami számomra érthetetlen – na jó picit azért érthető – oknál fogva ez hétpecsétes titok.  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkoholtartalom: 6.0%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: IPA
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 300 Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek