Menü Bezárás

HopTop Midnight Express

Ha egy jobb stout-ra vágysz, szereted az intenzív ízeket, akkor szállj fel a vonatra. Éjféli Expressz egy üvegben.


A HopTop sörfőzde Midnight Express nevű termékét volt szerencsém nem olyan régen megkóstolni, miután tettünk egy kanyart Soroksáron, egy hosszan estébe nyúló program után. Semmi másra nem vágytam jobban, mint hogy bővítsem ismereteimet a sörök terén.Először kezdjük a nyilvánvaló és látható, olvasható dolgokkal. Az üveg címkéje pofás, de nem estek túlzásokba.
A sörrel kapcsolatban a megszokottnál több információval is ellát minket a gyártó, hiszen az alkoholtartalom mellett a sör íz- és színvilágáról is képet kapunk, még a felnyitás előtt az üveg hátsó oldalán.
Ha másra is fordítunk figyelmet a számszerű tényeken kívül, megkapjuk a metaforikus figyelmeztetést, hogy ha elragad minket a stoutvonat, akkor abból csak reggel lesz ébredés (hogy mennyire kellemes, az attól függ, hány üveggel csavartunk le az éjjel).

Felbontás után rögtön érezni a kávészerű illatot, ami kitöltés közben csak erősödik. A krémesbarna hab nem túl intenzív és viszonylag gyorsan elillan, a sör sötétbarnánál is sötétebb színe elárulja, hogy valóban egy stouttal van dolgunk.

Itt jegyezném meg, hogy abszolút nem vagyok az angol stout-ok nagy rajongója, az ízviláguk az én ízlésemtől nagyon messze állnak. De a munkában nem ismerek tréfát, amit megveszek, azt bizony el is kell fogyasztani.

Függetlenül attól, hogy a címkén már olvashattam, mellbevág a szárazsága. Nem vagyok ehhez hozzászokva. Aztán érzem a pörkölt kávés ízt és még többet akarok. Meg kell mondjam, ez egy finom sör. Aki eddig ódzkodott a stoutoktól -mert mondjuk a Guinness volt ebben a szegmensben, amit eddig ismert-, az feltétlenül kóstolja meg. Ezek után kíváncsi vagyok, milyen finomságokat találok még a HopTop palettáján.

  • Kiszerelés: üveges/0,33l
  • Alkoholtartalom: 6%
  • Főösszetevő: árpamaláta, komló, emellett zabpehely
  • Fajta: Foreign Extra Stout
  • Lelőhely: Soroksár Auchan
  • Ár: 800 Ft
  • Pontszám: 9/10

Ajánlott cikkek