Menü Bezárás

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier – irány Buda!

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!

Egy hangulatos megnyitó keretében meglátogattuk az új Rizmajer Sörházat. Interjú nem csak az újdonságokról.


Aki eddig olvasta cikkeinket annak talán nem újdonság, hogy a Rizmajer termékei közel állnak hozzánk.

Eddig leginkább a saját tapasztalatainkra és a típusok bemutatására korlátozódott egy-egy írásunk.Május 11-én volt szerencsénk részt venni az új sörház megnyitóján és, ha már ott jártunk akkor kérdeztünk Rizmajer Józseftől az újdonságokról és az elmúlt évtizedek tapasztalatairól.

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!

Buda eddig úgymond “szűz terület” volt a Rizmajer szemszögéből. Pont ezért vagy ettől függetlenül esett a választás a Móricz Zsigmond körtérre?

Már régóta kacérkodtunk Budával és tervben volt egy harmadik Sörház nyitása, csak egészen eddig nem találtuk meg a megfelelő helyszínt.
A 11. kerülethez több családi szál is köt minket. Feleségem itt született, illetve a gyerekeink ide jártunk gimnáziumba és egyetemre, így nem is volt kérdés, hogy itt kell megnyitnunk az első budai sörházat is! 😊

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!

Az új hely a jó értelemben vett klasszikus sörház érzést keltette bennünk a bemutatón. Mire számíthat az, aki betér az új helyre, milyen újdonságok várják a vendégeket?

Autentikus pub ételeket szeretnénk kínálni a vendégeinknek, nagy sörválaszték mellett.
Egy olyan sörházi étlapot alakítottunk ki, ami azoknak is izgalmas, akik esetleg kevésbé sörkedvelők. A többi sörházunkból már jól ismert hamburgerek mellett a Móricz Zsigmond körtéri sörház étlapján a világ minden tájáról találunk fogásokat, a levesektől kezdve, a szendvicseken és főételeken át, egészen a desszertekig. És a vegetáriánus vendégekre is gondoltunk!
Az ételek minőségét a Hopfanatic-ból már jól ismert Kiss Tamás garantálja, aki nemcsak sörfőző, hanem szakács, illetve konyhafőnök pozíciókban is sokéves tapasztalattal rendelkezik.
A közös ételeken túl, pedig rendszeresen jelenkezünk majd új és izgalmas kollaborációs sörökkel is.

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!
Új hely, új sör!

Az új hellyel egy időben megjelent egy újdonság is a palettán, a New England IPA. Mit érdemes tudni erről a típusról?

Ez egy citrusos, hazy friss aromás sör, Kiss Tamással kollaborálva, amit kifejezetten az új sörházunk nyitása alkalmából főztünk. Sok komlóval készült mégsem komlósan keserű, hanem az aromák dominálnak benne. Egy igazi sűrű, krémes komlóbombáról van szó, melyet a trópusi gyümölcsök ízvilága bolondít meg.
Olyan sok komló van benne, hogy az már szinte harapható!

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!
Rizmajer NEIPA

Várható-e hogy a termékpaletta állandó tagja lesz, vagy inkább szezonális termékként tekinthetünk rá?
A NEIPA kifejezetten az új sörház nyitására készült, de természetesen a csepeli, valamint a József körúti sörházunkban is kóstolható már. Szezonális terméknek indul, de meglátjuk hová tart!
Viszont, aki szeretné megkóstolni annak érdemes sietnie, mert a készlet egyelőre korlátos!

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!

A Rizmajer 1994 óta van jelen a hazai sörpiacon. A Málnás Búzasörtől kezdve a Pils of Simcoe-ig egy viszonylag széles termék palettát sikerült kialakítani. Lehet azt mondani, hogy a NEIPA-val teljes lett a felhozatal?
Igyekszünk minden igényét kielégíteni a sörkedvelő és a sört csak kevésbé kedvelő vendégeinknek. A szezonális sörökkel mindig kicsit feldobjuk a megszokott kínálatot és hónapról-hónapra egy új színt hozunk a „csapra” és a sörfőzdénk életébe is.
Olyat azért nem mondunk, hogy teljes a felhozatal, hiszen a megszokott szezonális sörök mellett – mint a méltán népszerű karácsonyi Christmas Ale, a Maibock vagy a Marzen – mi is szeretünk új ízekkel és ízkombinációkkal kísérletezni és meglepni a vendégeinket.

Rizmajer Sörház Móricz és NEIPA premier - irány Buda!
Jamburger

Az elmúlt 28 évben, akkor melyik sör volt a személyes kedvenc, illetve melyik termék okozta a legnagyobb meglepetést sikeresség szempontjából?

A Porter a személyes kedvenc! 😊 És mellé egy jó barnasörös marharagu házi knédlivel!
De a Cortez kukorica sör okozta a legnagyobb meglepetést karrierünk során!
A kukorica sörről tudni kell, hogy a kukoricát a nagy sörgyárak csak pótanyagként hasznosítják a sörben, hogy olcsóbb legyen a termékük előállítása, azonban a spanyol gyarmatosító hódítóról elnevezett Cortez nem a spórolás miatt tartalmaz kukoricát. Egy speciális, a Rizmajer Sörfőzde által kikísérletezett főzési eljárásnak köszönhetően a Cortez egy hamisítatlan mexikói stílusú sör, mely 55 % csírátlanított kukoricát és 45 % világos, pilzeni malátát tartalmaz. Ezért nem kukoricás, hanem kukorica sör, amit a vendégeink nagyon is szeretnek!
Különösen jól illik erősen fűszerezett és egzotikus ételek mellé, érdemes megkóstolni hozzá az új étlapunkról a Buffalo csirkeszárnyakat vagy a Cuban Pete szendvicset.

Az új sörházat a Móricz Zsigmond körtér 4. alatt találjátok meg, hétfőtől vasárnapig 10 órától 23 óráig tart nyitva.

Asztalt foglalni a +36 1 618 4136 számon lehet, az aktuális kínálatot és információkat pedig az alábbi linken lehet elérni:

https://www.rizmajersor.hu/moricz.php

Ajánlott cikkek