Menü Bezárás

Tétova teve – nagy Auchan sörteszt 2. rész

Tétova teve – nagy Auchan sörteszt 2. rész

Van élet az alsó polcokon is túl a sajátmárkás söröknél. Új sorozatunk második részében egy szűrt sör van terítéken. Nézzük mit tud egy “low budget”, minőségi pilsner.


Származását tekintve a tipp itt is ugyanaz, mint a széria első versenyzőjénél, azaz Balatonszentgyörgy. (Ezzel picit bővebben az első részben foglalkoztunk.)

Még mielőtt a tartalomra térnénk, egy picit járjuk körbe a dizájnt, illetve magát a márka arculatot.Az egy jó húzás, hogy a “megrendelő” nincs látványosan feltűntetve. Ez egy kicsit “prémiumabbá” teszi a terméket. A sajátmárkás dolgok általában “gagyibbak” az átlag vásárló szemében. Erre a szériára meg ez a legkevésbé sem jellemző.

Ami ilyen szempontból pici negatívum az a “piros-kék” színezés. Nekünk rögtön a “kőbambi” jutott róla eszünkbe, ami azért legyünk őszinték, nem feltétlenül számít dicséretnek.

Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, hogy ez lesz a széria “ivósöre”.Az illata és az íze számunkra picit semleges. Inkább komlós, mint malátás, de mivel egy pilsnerről beszélünk, ez talán érthető is.

Érdemes hagyni leülepedni kitöltés után. Egyfelől gyönyörű, már-már cream stoutokra jellemző lesz a habja, másrészt a szénsavtartalom csökkenésével, sokkal tisztább, selymesebb lesz az íze.

Egy kicsit markánsabb ízzel – számunkra – jobb lenne, de egy 7-es osztályzatot így is megérdemel.

Akciósan jóvételnek mondható, de normál esetben érdemesebb szétnézni a széria többi tagja között.A széria többi része: http://sortesztelo.hu/tag/nagy-auchan-sorteszt/

  • Kiszerelés: palackozott/0.33l
  • Alkohol: 4.5%
  • Főösszetevők: árpamaláta, komló, élesztő
  • Fajta: pilsner
  • Lelőhely: Auchan
  • Ár: 319 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek