Menü Bezárás

Borsodi Hoppy – nyomás utánuk!

Borsodi Hoppy - nyomás utánuk!

Már mint a Dreher és a Soproni után. Egy meglepően karakteres termék a bőcsi gyártósorokról.


Elég sok szektorban előfordul, hogy a kisüzemek diktálálják a trendeket. Jó ez így talán egy picit túlzás, de a söripar az utóbbi években sokat köszönhetett a kisebb gyártóknak, akik felpiszkálták a parazsat a nagy főzdék üstjei alatt.Annyi új típussal jöttek ki a nagy hazai főzdék, amire az elmúlt 20 évben nem volt példa.

A Borsodi ugyan korábban már próbálkozott – a Mester, a Tüzes illetve a Nitro söröket küldték harcba -, de igazából egyik sem hagyott bennünk mély nyomokat.

A Hoppy teljesen kilóg a Bosodis szortimentből. Kicsit olyan, mint a gazdag rokon aki nem akar vegyülni a többiekkel. Teljesen saját arculatot kapott. Még a Borsodi logója sem szerepel rajta. Egyértelműen követi a kisüzemi gyártók által meghonosított látványvilágot.

Az illata meglepően intenzív. Bár ez csak tipp, de vélhetően Citra komlóval sikerült ezt az illat intenzitást és a keserűséget is elérni.

Ha hagyjuk leülepedni a habját, akkor egy egész krémes vékony réteget képez a tetején. Ezen kívül sok érdekeset nem lehet elmondani a külleméről.

Hoplagereket átlagos boltokban eddig nem igazán lehetett kapni, így mondhatjuk, hogy a Hoppy egy piaci rést tölthet be.Szerintem elég megosztó termék. A márka eddigi célcsoportjának nem gondolnám, hogy ízlene. Igaz a cél valószínűleg a különlegességekre fogékonyabb emberek elérése volt.

Konkurensnek a Dreher szűrt IPA-ját mondanám igaz az egy ale típusú sör, de még is hasonló karakterű.

6-os és 7-es között billeg, de a dizájn és az illat miatt inkább 7-es.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkoholtartalom: 4.5%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Fajta: hoplager
  • Lelőhelyek: Spar
  • Ár: 259 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek