Menü Bezárás

Dreher Red Ale – a magyar nagyüzem válasza

Dreher Red Ale - a magyar nagyüzem válasza

Úgy a korrekt, ha a hazai és külföldi kisüzemi termékek mellett nagy üzemek söreit is bemutatjuk, mert vannak jó termékek az alsóbb polcokon is.
Ennek egyik mintapéldája a Dreher Red Ale, amelyet most dobozos verzióban iszogatok, meg kb. minden alkalommal, amikor meccsnap van. Egyfajta állandó szereplője a fordulók előtti rituálénak.

Nyitáskor nem robban az arcunkba a szénsav, sikerült megfelelő mennyiséget belevinni, az illat pedig, ami először megüti az orrunkat, igazán kellemes. Az első kortyokkal kicsit karamellás, pörkölt ízek jönnek szembe, de valahol mintha bujkálna benne egy minimális gyümölcsös felütés is. Pohárba töltve a sör krémszínű habja nem emelkedik túlzottan a magasba, én ennek örülök, hiszen egyébként sem vagyok valami habfetisiszta.

Csúszik ahogy kell, a kesernyés íz nem tolakodó, nem domináns, az enyhén sötétvöröses árnyalatú sörben az ízlésemnek pont megfelelő fokú keserűség érezhető.

A gyártó szerint háromféle komlóból hozták össze ezt a remek, harmonikus ízt (Chinook, Kazbek, Citra), ezzel ahhoz képest hogy a Dreher termékeket korábban elvétve fogyasztottam csak, ez a Red Ale az egyik legjobbjuk, ezt nyugodt szívvel mondom és ajánlom fogyasztásra. Mellesleg egy héttel ezelőtt volt szerencsém a csapolt verzióját is fogyasztani a Noiret Biliárd és Darts szalonban (VI. Dessewffy u. 8-10.), az talán még jobb, még teljesebb ízvilágot adott, mint a konzerves. Bár ez talán nem meglepő.

A sör IBU-indexe 20-as, azaz nem túl keserű, inkább a savanykás íz felé hajlik, de abszolút vállalható, a 4,8%-os alkoholtartalom pedig nem túl magas, így könnyen lecsúszik belőle 2-3 dobozzal.

  • Kiszerelés: dobozos/0,5l
  • Alkohol: 4,8%
  • Fő összetevő: árpamaláta
  • Fajta: felsőerjesztésű szűrt ale
  • Lelőhely: a legtöbb boltban kapható
  • Ár: 270-290 Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek