Menü Bezárás

Hombre Corn Beer – Vamos Lidl!

Hombre Corn Beer - Vamos Lidl!

Egész pofás kis paletta jött össze a Lidl “saját” márkás söreiből. Következzen egy kissé “unortodox” jellegű kisüzemi sör.


Nehéz terep a kukorica sör – eddig nálunk is csak ez a második páciens. A kérdés, hogy most akkor hagyjuk meg a spanyol ajkú népeknek, meg a divatból Corona sört iszogató “party animalok”-nak, vagy fogadjuk el, hogy ez is egy irányzat, ami még akár jó is lehet.Eddig egész jó az arány köszönhetően a Popcorn Double Corn IPA-nak.

Nyitás után olyan az illata, mint bármely átlag régebbi – értsd “sörforradalom” előtti – nagyüzemi lageré, amely aztán érdekes módon átcsap egy kellemesen édeskés, virágos jellegbe. (Tippre azt mondanám, hogy Crystal komló, vagy valami egészen hasonló amerikai típus az egyik összetevő.)

Izét a kukorica dominálja, de nem merném egy sorba állítani a többi klasszikus kukorica sörrel. És ezt most itt tekintsük dicséretnek.Érdekességnek jó, nem lesz “visszatérő” vendég, de azt se lehet rá mondani, hogy ihatatlan lenne. Az illata mindenképp az átlag felé emeli, az ízével nehéz mit kezdeni.

Ha onnan nézzük, hogy a német-, vagy cseh vonalat kedvelők számára a kukoricagríz szentségtörés, akkor mondhatjuk, hogy ez bizony rossz. Ha viszont egy kicsit tovább látunk a berögzüléseiknél, akkor összességében nem is olyan rossz.

Átlagos alkoholtartalma (4.8%) és édeskés illata miatt az átlag ember számára egy könnyen fogyasztható, amolyan bulizós sör. Ettől még ne feledjük, hogy ez is alkoholos tartalmú ital, így fogyasztani csak felelősen, mértékkel szabad.  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkoholtartalom: 4.8%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, kukoricagríz, sörélesztő
  • Fajta: kukorica sör
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 299 Ft (akciósan)
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek