Menü Bezárás

HopTop Green Zone APA – egy igazi “zöldsapkás”

HopTop Green Zone Amerikai IPA - egy igazi "zöldsapkás"

A válasz arra, hogy miért éri meg, mitől különb a kisüzemi sör nagy ipari társaitól. Na jó nem mindegyiktől, de mondjuk úgy a 99%-tól.


Többször elmélkedtünk már azon a teóriánkon, hogy ha létezik desszertbor, akkor létezhet-e desszertsör? Mármint kategória. Itt jelezném, hogy ha nem akkor copyright.

A Green Zone a bontás után rögtön bemutatkozik. A rendkívül intenzív illat úgy tör ki az üvegből, mint a bevetésen lévő deszantosok a helikopterből (elvégre “zöld sapkás” ez is).

Zöldek között.

Ugye ebben tényleg benne van az a sok komló, nem csak a címkén hirdetik, mint bizonyos nagyobbacska gyártók.

Az illata adja el ezt a sört. Elsőre a Tokaji Aszú jutott eszembe róla. Nyilván sör mivoltát nem tudja letagadni, de nagy a hasonlóság. Sötét arany színével még inkább erősíti számomra az iménti hasonlatot.

Az íze lágy krémes, némi utólagos keserűséggel, amit valószínűleg a Citra komlónak köszönhet. APA-ként nem meglepően 3 féle komlót tartalmaz (Amarillo, Citra, Tomahwk), melyeknek közös jellemzőjük a rendkívül gyümölcsös aroma.

Így szép sorjában felsorolva ezek a tulajdonságok emelik az átlag fölé. Jó-jó mindent a maga kategóriájában kell értékelni, ez alap. De annyira nagy a kontraszt a között amikor csak beszélnek valamiről, meg a között amikor azt (azokat) bele is teszik.Lifehack: ha valaki szeret gyönyörködni egy sör illatában, akkor érdemes meghagyni egy pár kortyot a pohár alján, ami ha rendes öblös pohárban van ontja magából az illataromákat.

Rövidke történetünk során eddig összesen öt sör kapott bebocsátást a 10-esek klubjába. Abból is csak egy volt nagyüzemi.

Bár sokszor adunk magas osztályzatot, de nem olyan könnyű ám a 10-est kiérdemelni. Ezt csak tényleg a legjobbak kapják meg.Nem árulok el nagy meglepetést, a klub új taggal bővült. Egyszerűen pofátlanság lett volna más osztályzatot adni. Pláne ilyen árfekvés mellett.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkoholtartalom: 6.4%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komlók (Tomahawk, Amarillo, Citra), sörélesztő
  • Fajta: amerikai IPA (APA)
  • Lelőhelyek: Lidl, Auchan
  • Ár: 499 Ft (Lidl)
  • Pontszám: 10/10

A HopTop amúgy új címkét szeretne ehhez a sörhöz a részleteket itt találjátok:

Ajánlott cikkek