Menü Bezárás

Horizont Cunder Pale Ale – Hajrá magyarok!

Horizont Cunder Pale Ale - Hajrá magyarok!

Bemutatkozik a 2022-es kézilabda EB hivatalos söre.


Ritka eset, hogy nem egy nagy, világméretű márka terméke lesz egy-egy nagy sportrendezvény vagy sorozat szponzor és/vagy hivatalos söre.A Heinekennek ott a foci BL, a Carlsberg felirat is beleégett azoknak a szurkolóknak a retinájába, akik néztek angol focit, vagy foci BL-t a 2000-es évek derekán.

Itt és most azonban egy magyar márka, egy magyar főzde lett a befutó, még pedig a Horizont. Ha jobban belegondolunk, elég sok komoly minőséget képviselő főzde van az új népligeti aréna 10km-es körzetében, mondhatjuk akár azt is, hogy egy lokálpatrióta megoldás született.

Márka eredet: a hazai prémium sört gyártó főzdék egyik úttörője. Számos hazai és külföldi díjat nyertek, a Horizont volt az első közép-európai sörfőzde, amely elhozta a Grand Champion-díjat Dublinból, a Craft Beer Cupról (2017-ben), emellett büszkék arra is, hogy a hazai szakmai bloggerek a Legjobb Főzde címet szavazták meg nekik 2019-ben. Fő erejüknek a rugalmasságot, a sokszínűséget látják, söreiket élvezettel fogyasztják a szakértők, de azok is, akik frissen ismerkednek a prémium sörök világával, azaz széles fogyasztói réteg számára dolgoznak a mindennapokban. Nyitottak az innovációra, modern, automatizált technológiát használnak, valamint a legjobb minőségű import alapanyagokat (például német vagy belga malátát vagy épp a legfrissebb amerikai vagy új-zélandi komlót), ötvözve az európai tradíciókat a legújabb nemzetközi trendekkel.

Horizont Cunder Pale Ale - Hajrá magyarok!

És a megszokottól lényegesen eltérő! Szerencsére! Az persze nem újdonság, hogy a giga gyártók a tömegízlés felé hajlanak. Itt azonban egy stílusában kicsit más megoldás született.

Az úgynevezett aroma komlókkal operáló sörök tutira mennek. Nem feltétlen lesznek űber kesernyések, de azért mindegyikről elmondható, hogy ad egy relatíve határozott karaktert a terméknek. No meg a legjobb tulajdonsága sem elhanyagolható ezeknek a komlóknak, még pedig az, hogy illatosak.

Horizont Cunder Pale Ale - Hajrá magyarok!
Hatosfal.

A jó, kellemes, figyelemfelkeltő illat már félsiker. Ideális esetben, rendeltetésszerű felhasználás (kinyit, kitölt, iszik) a kedves fogyasztó az illattal hamarabb találkozik, mint az ízzel, ezáltal kialakul benne egy prekoncepció a termékkel kapcsolatban.

Elsőre talán furcsa hasonlat, de kicsit olyan ez a sör, mint a grapefruit. A kicsit édeskés, friss illat mellé – a várt édes íz helyett – kesernyés, kissé fanyar ízvilág párosul.

Talán egy picikét kevésbé erőteljes a kelletténél, bár ha meghallgatjuk a sörfőző mester szavait akkor érthetővé válik, hogy ez a sör az átlag sörfogyasztók felé próbál nyitni, nem feltétlen a “hardcore” komlófanatikusok a célcsoport.

A korábban elkezdett gondolatmenet lezárásaként ezért álljon itt Méhn Marcell, a Horizont Budapest sörfőző mesterének kijelentése:

Ehhez a pale ale típusú sörhöz egyedülálló módon kétféle komlót ötvöztünk. A célunk az volt, hogy egy viszonylag alacsonyabb alkoholtartalmú sör szülessen, hogy meccsnézés közben is biztonsággal tudják fogyasztani a szurkolók”.

  • Kiszerelés: dobozos/0.33l
  • Alkohol: 5.2%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komlók (Simcoe és Amarillo) sörélesztő
  • Fajta: pale ale
  • Lelőhely: Horizont webshop (https://www.horizontsorok.hu/shop/osszes-sor/pale-ale)
  • Ár: 690 Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek