Menü Bezárás

IKEA Öl Ljus Lager – a svéd fény

IKEA Öl Ljus Lager - a svéd fény

Kanapé, komód, húsgombóc és SÖR! Nyugi ezt készen árulják! Svéd sörök 1. rész.


Szabad fordításban nagyjából annyit jelent a termék neve, hogy sör fény. A legkisebb svéd nyelvtudás nélkül mi megszavazzuk neki, hogy a jelentése inkább világos sör.Márkaeredet: mivel ez is csak egy saját márkás sör, ezért nem meglepő módon ezt is egy nagy gyár készíti bérfőzésben. Ami inkább meglepő, hogy nem a lengyel, cseh, német vonalból került ki a győztes, hanem originál svéd termékről van szó. Ha jók az értesüléseink, akkor a Halmstad-ban található Krönleins Bryggeri AB a gyártó. A gyárat vezető Krönlein család már hat generáció óta vezeti a vállalatot. Büszkék is rá, hiszen ezzel az egyik legtradicionálisabb svéd gyárról beszélhetünk. A főzde 1836. február 15-e óta létezik és a régió egyik legfontosabb sörgyártója. Az 1950-es 1960-as évektől piacvezető szerepük van a régióban.

Eleinte egész száraz komlós íz jellemzi, amit a végére határozottan átvesz a maláta édeskés kissé olajos, gyantás – nem, nem fenyő – íze. Az összetevőket a legminimálisabb mértékben tüntették csak fel ezért csak tippelni lehet, hogy egy alap maláta mellett valami kevésbé erőteljes komlókivonat került a főzetbe.

Rossznak nem neveznénk, szerencsére egyáltalán nincs vizes, gyenge jellege. Igazából ez egy testesebb világos sör, egy tisztességes iparos munka, ha lehet így fogalmazni.

Inkább a brand és a poén faktor – értsd IKEA-ban sört venni -, ami miatt érthető a 495 Ft-os ár, ami ennek ellenére azért erős túlzás. Reálisan nézve maximum annyit lenne szabad elkérni érte, mint egy jobb, nagyüzemi, cseh világos sörért.

Tegyük hozzá, ha a nappali szekrénysort már összepakolta a kedves vevő – miután megtalált mindent az önkiszolgáló raktárban -, akkor még jól jöhet, ha két idegösszeroppanás közben van mit elszürcsölgetni.

Tessék máris megtaláltuk a létezésének okát!

Még mielőtt elfelejtenénk, hatos. Enyhe jóindulattal.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 4.7%
  • Fő összetevők: árpamaláta és komlókivonat (csak tipp, nincs konkrétan feltűntetve…)
  • Fajta: világossör
  • Lelőhely: IKEA
  • Ár: 495 Ft
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek