Menü Bezárás

Irish Craft IPA (The Crafty Brewing Co.) – Útó Szent Patrik nap

Irish Craft IPA (The Crafty Brewing Co.) - Útó Szent Patrik nap

Lidlben jártunk, kraft söröket találtunk, ki nyitottuk meginni, szabad-e tesztelni? Hát még jó hogy!


Írországról sörös vonatkozásban a legtöbb embernek a Szent Patrik nap ugrik be elsőnek. Minimálisan szakavatottabb honfitársainknak valószínűleg a Guinness, meg a Kilkkenny. Lényegében valamilyen nem világos sör, ha fogalmazhatunk ennyire leegyszerűsítve.

Jó persze, maga az IPA típus is a Brit szigetek felől indult hódító útjára, még is meglepő, hogy egy átlag magyarországi boltban ilyenekbe is bele lehet futni. Ez persze nem baj, sőt igazából pozitív csalódás, hogy ilyeneket is lehet kapni.

Márka eredet: ha hihetünk a címkének, akkor ez a sör Írországból kerül a magyar hűtőkbe. Némi kutatás során sikerült kideríteni, hogy a sör készítője a Kildare-ben található Rye River Brewing Company. 2013 óta vannak jelen a piacon. A főzdét Tom Cronin alapította, a vezető sörfőzőmester pedig Bill Laukitis.

A Lidl marketing osztálya újra jól dolgozott, mert a negyvennyolcadik IPA után is képes volt megfogni a tekintetet ez a példány. Dizájnos matrica, szépen kiemelve a származás. Igazából harminc másodpercnél nem tartott tovább meghozni a döntést, hogy ennek a sörnek a “tesztpadon” a helye.

Egy ennyire trendi terméknél nehéz sok újdonságról beszélni. Valószínűleg ezért is vannak egyre vadabb ízesítésű sörök a kraft főzdék termékei között. A 2000-es évek közepe felé még lehetett nagyot durrantani egy IPA-val, mostanra azonban igen nagy lett a konkurencia.Egymás mellé állítva a hazai IPA-kal van azért egy pár, aminél jobb, de ebben az árban már nehéz labdába rúgni. Példának említhetjük a Rizmajer Pils of Simcoe-ját, ami, ha épp kapható akkor sokkal jobb árban (picivel több, mint fele ennyiért) kapható.

Minőség szempontjából egyáltalán nem rossz termék, de közel 1000 Ft-ért azért enyhe túlzás.

Nehéz ajánlani, mert ilyet jobb áron is lehet kapni hazai kivitelben. Ha valaki gyűjti az érdekes sörös termékeket, akkor egynek elmegy.

  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkohol: 6%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: irish craft ipa
  • Lelőhelyek: Lidl (gyakorlatilag sajátmárkás termék)
  • Ár: 899 Ft
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek