Menü Bezárás

Mahou Cerveza Especial – öt csillagos, de nem konyak

Mahou Cerveza Especial - öt csillagos, de nem Napóleon

Az öt csillag vajon jelent-e olyan jó minőséget, mint a konyakoknál? Egy díjnyertes spanyol sör Madridból, ami igazából kicsit francia is.


A gyárat eredetileg a francia származású Casimiro Mahou gyermekei alapították Madridban 1890-ben Hijos de Casimiro Mahou, azaz Casimiro Mahou fiai néven.A dél-spanyolországi (Málaga) San Miguel márkával 2000-ben fonták szorosabbra a szálakat, maga a cég 2014-től viseli a Mahou San Miguel nevet. Érdekesség, hogy a Cruzcampo-val szemben ez a cég 100%-ig spanyol tulajdonú.

A cég termékei közül a San Miguel Especial az, ami itthon is sok helyen kapható Mahou-val én nem igazán találkoztam. (Újabb érdekesség, de a helyben gyártott San Miguel Especial szerintem sokkal rosszabb, mint az exportra gyártott – erről majd később.)

Az öt csillag árnyékában

A tárgyilagosság kedvéért: 2017-ben a World Beer Challenge-en ezüst medált ért el a “German Style Pilsen” kategóriában, az ITQi-nál (International Taste Institute) két csillagos minősítést kapott pils kategóriában, valamint az International Brewing Awards bronz medálját is kiérdemelte.

Bár rengeteg olyan minőségi termék, sör létezik, amely soha nem kap komolyabb díjat, érdemes ennek fényében értékelni a tesztalanyunkat.

A telt arany szín és az “especial” megjelölés alapvetően malátás ízt vetített előre, ami részben igaz is.

Mahou Cerveza Especial - öt csillagos, de nem konyak
Egész tisztességes látvány.

Illatában és ízében is érezni a komlót, ezáltal egy picit kilóg a helyi sörök közül. Az átlag olcsó helyi söröktől mindenképp jobb, de nem nevezném különlegesnek.

Azoknak akik hozzászoktak a jó minőségű sörökhöz, ez maximum középszer, de abból azért a jobb fajta. Az mindenképp pozitív, hogy nem használtak hozzá kukoricát.

Étkezésekhez ajánlott, klasszikus ivósörnek nem mondanám, ahhoz nem elég könnyed.

  • Kiszerelés: üveges/0,25l
  • Alkoholtartalom: 5,1%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: pils típusú világos sör
  • Lelőhelyek: Alcampo és kb. az összes nagyobb spanyol bolt
  • Ár: 11,62 € a 24 üveges csomag (vendéglátóhelyeken jellemzően inkább 1€/üveg)
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek