Menü Bezárás

Mahou Maestra – Doble Lúpolo

Mahou Maestra - Doble Lúpolo

Kellemes meglepetés Madridból egy spanyol nagyüzemi különlegesség testében.


Madridról az emberek zömének a Real Madrid, a Santiago Bernabéu stadion, meg persze az Atletico Madrid jut eszébe. Kissé klisés, de Madrid ennél azért jóval több mindent tartogat.Például egész kiváló söröket. Bár ez a kirándulás most nem kifejezetten a sörözésről szólt, de ha már arra jártunk, egy igazán jellegzetes sört mindenképp szerettünk volna kiválasztani.

A Mahou és a sport

A főzde történetéről itt írtunk korábban

“Öt csillagos” identitását elég erősen köti a sporthoz a Mahou.

“A század elején a Mahou létrehozta az első klubot az atlétika népszerűsítésére és megvalósítására Spanyolországban: a Club Sportifot. Így kezdődött egy nagyon különleges kapcsolat a Mahou és a sport között, amely az évek során folytatódott, és ma már az “Öt csillagos” identitásunk része.” (130 años de historia cervecera, https://www.mahou.es/historia/130-anos/)

Nagyon sok csapatot szponzorál a madridi főzde: Real Madrid, Atlético de Madrid, Getafe, Leganés, Rayo Vallecano, Real Oviedo, Alcorcón, Sporting de Gijón és az Albacete.

Csapolva vagy palackozva?

MahouMahou csapolva a Taco Bell-ben.
Mahou csapolva a Taco Bell-ben.

Bár ez a cikk egy palackozott termékről szól, az összehasonlítás a saját tapasztalat alapján elkerülhetetlen.

Az üveges és palackos verziókban egész biztosan szén-dioxid van, a csapolt verzióknál hajlunk rá, hogy inkább nitro-s megoldást választottak, amelynek köszönhetően sokkal selymesebb, krémesebb összhatást érnek el.

Maestra Doble Lúpuló

Mahou Maestra - Doble Lúpolo
Igazából egyenes falú, talpas pohárból kéne fogyasztani a főzde szerint, de így sem volt azért rossz.

Illatában inkább a magas alkoholtartalom dominál. Az íze erős, testes, de egyáltalán nem karcos. Utóízében érződik a komló keserűsége, de inkább a maláta és az alkohol édessége dominál, ami a név hallattán minimum furcsa.

A főzde ételnek, füstölt sajtos szendvicset, és gyümölcs szósszal kombinált valamilyen frissen sült vöröshúst ajánl.

Mahou Maestra - Doble Lúpolo
Mahou Maestra – Doble Lúpolo

A drágább spanyol lagereknél egy fokkal jobb, de ha márkán belül akarunk összehasonlítani, akkor a csapolt Mahou lényegesen jobb.

Sajnos a duty free-ben sikerült csak beszerezni pár darabot, ami miatt drágább volt (3,5€), de boltban jobb áron lehet kapni (2-2,5€).

Mahou Maestra - Doble Lúpolo
Mahou Maestra – Doble Lúpolo

Az idei túra alapján is elmondhatjuk, hogy a spanyol sörök nem okoznak csalódást (a kiszolgálás pedig 5*-os). A Mahou szerintem az élmezőnyhöz tartozik a régióban, de szerencsére erős a verseny. Az alkoholmentes és a Radler, kimaradt ugyan a sorból, de bármelyik verzió nyugodt szívvel ajánlható, persze csak ésszerű mennyiségben.

Mondjuk a beszerzés idehaza nem lesz egyszerű, mert csak Spanyolországban, Chile-ben, az USA-ban, Portugáliában és az Egyesül Királyságban kaphatóak a főzde termékei.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 7.5%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komlók, sörélesztő
  • Fajta: magas alkoholtartalmú félbarna sör
  • Lelőhelyek: Carrefour és nagyobb áruházak, csapolva majdnem minden nagyobb vendéglátóipari egységben Madrid szerte, de Dél-Spanyolországban is hasonló a helyzet
  • Ár: 3,5€
  • Pontszám: 7/10

(Felhasznált források: mahou.es, és mahou.com.)

Ajánlott cikkek