Menü Bezárás

Karamalz Classic – alkoholmentes s… Malátaital!

Karamalz Classic - alkoholmentes s... Malátaital!

Vannak azok a maláta alapú termékek, amiket először csak messziről kerülget az ember, de aztán győz a kíváncsiság és a kalandvágy.


Márkaeredet: a Karamalz elődjét 1955-ben kezdték el főzni Henninger Karamalz néven, az azonos nevű sörgyárban. A rövidebb, Karamalz márkanév csak 1958 óta létezik. A márka jelenleg a Privatbrauerei Eichbaum-hoz tartozik.

Most lépjünk túlazon, hogy vannak olyan honfitársaink akik élből elutasítják az alkoholmentes sör intézményét. Egyszerűen van olyan szituáció, amikor az ember inna egy jó sört, de nem lehet. Ilyenkor B tervnek azért vannak egész jó megoldások (Dreher 24, Paulaner alkholmentes búzasör, stb.).De ott vannak még ezek a furcsa malátaitalok, amiket igazából nehéz sörként emlegetni, bár az alapanyagok alapján még akár azt is megideologizálhatjuk, hogy ezek pedig azok. Szerintem maradjunk inkább a távoli rokonnál.

GWDF - Weboldalkészítés
GWDF – Weboldalkészítés

A külalakja meglepően jó. sötét barna árnyalata elhiteti, hogy egy erősen malátás termékkel lesz dolga az egyszeri fogyasztónak.

Az illat és az első korty azonban minden reményünket szertefoszlatja… Nincs rá jobb szó, brutálisan édes. Ha egy kis pozitívumot akarunk keresni – és persze miért ne tennénk ezt – akkor elmondhatjuk, hogy van egy kicsit akácmézes aromája.

Korábban én is láttam kismama ismerősömet ilyet fogyasztani, illetve a gyártó is ajánlja nekik tejtermelést fokozó hatása miatt is, így mondhatjuk, hogy az átlag sörfogyasztó nem célközönsége a terméknek.

Emiatt nem is lenne elegáns ezeken a sorokon értékelni. Tekintsünk erre inkább úgy, mint egy érdekesség.

  • Kiszerelés: dobozos/0.33l
  • Fő összetevők: árpamaláta (7%), glükóz-fruktóz szörp, komlókivonat
  • Fajta: alkoholmentes malátaital, pasztőrözött
  • Lelőhelyek: Auchan
  • Ár: 129 Ft

Ajánlott cikkek