Menü Bezárás

Paulaner Hefe-Weißbier ALKOHOLFREI

A minőség az minőség - Paulaner Hefe-Weißbier ALKOHOLFREI

Sofőrszolgálat helyett, (majdnem) a kínálat (leg)tetejéről. A minőség az minőség.


Ezúttal valami egészen idegen terepre tévedtünk. Réges régen ugye volt a Schlossgold, a Buckler és társai. Aztán szép lassan megérkeztek a többiek is.

Aki az életét négykeréken tölti, annak nem igazán van más alternatíva, mint az alkoholmentes italok, vagy a sofőrszolgálat. Ez a dilemma így az évvégefelé közeledve talán még aktuálisabb. Mennyi baleset van az ittas vezetés miatt? Sok. Túl sok.

Sokan gondolják úgy, hogy egy-két pohárka még a Gizi néniéknél belefér, hisz mi baj lehet? Igen sok baj lehet.

A legtöbbször azt a kritikát szokták megfogalmazni az alkoholmentes sörökkel kapcsolatban, hogy rosszak, nincs ízük, meg ez már egy lépés a guminőfelé.

Igaz, ami igaz a legtöbb alkoholmentes sör egész egyszerűen csak színében és állagában hasonlít az igazira. Nagy márkák között is találni ihatatlant.

A Paulanernél – jó pár éve – gondoltak egy nagyot és megalkották a Münchner Hell Alkoholfrei alkoholmentes lager-t, illetve a címben is említett búzasört. Ha már így megemlítettük, akkor annyit hozzáfűznék, hogy nálam ízre a búzasör vezet.

A habja nagyon tartós, akár percekig is kitart – erősen hűtve is. A jellegzetes alkoholmentes illat ennél a sörnél is meg van, de szerencsére az ízéről ez már nem mondható el. Érdekes, de egészen sötét aranyszíne van, már már gyümölcslé szerű a kinézete. Édeskés mézes íz jellemzi, a búzasör jegyeit minimálisan hordozza.

Az átlag alkoholmentesektől messze jobb, de szerintem van egy fajta sör, ami még ezt az amúgy kétség kívül remek italt is megelőzi. De arról majd később.

Összességében ajánlott darab.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: max 0.5%
  • Főösszetevők: búzamaláta
  • Fajta: alkoholmentes búzasör
  • Lelőhely: Auchan Soroksár
  • Ár: 249 Ft (+25 Ft az üveg)
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek