Menü Bezárás

Minőség az alsóbb polcokról – Perlenbacher Premium Pils

Minőség az alsóbb polcokról - Perlenbacher Premium Pils

Nem kell megijedni attól, ha valami olcsó. Érhetik meglepetések az embert az alsó polcon válogatva.


A helyzet az, hogy ha valaki sörtesztelésre vállalkozik, akkor bizony néha illik leereszkedni a prémiumtermékek világából az alsóbb polcokhoz is.Kicsit gyanakodva vesszük általában ezeket a kezünkbe, nem is feltétlen merjük azonnal kinyitni. Általában az erőltetetten németes nevű söröket a jó ízlésű fogyasztó messzire kerüli.

Az esetek 90%-ban valami egészen borzasztó, hígított ipari melléktermékek szoktak ezek lenni. Ezekről a sörökről inkább feltételezzük azt, hogy a Balatoni világos főzése után hátramaradt anyagok erőteljes felhígításával készülnek, mintsem tisztességes úton, malátából és komlóból.

Szerencsére a mostani tesztalanyom a maradék 10%-ba tartozik.

Kiöntés után valami egészen minimális komlóillat érződik, ami a habbal egyetemben villámgyorsan el is tűnik.

Jó hír, hogy ha lehet hinni a gyártónak, akkor csak árpamaláta, víz és komlókivonat szerepel a főösszetevőknél. NINCS KUKORICA! Ugye emlékszünk még a német sörtisztasági törvényre.

Az íze egyáltalán nem édes jellegű, persze érződik benne a maláta kekszessége, de alapvetően a komló kesernyés, száraz íze dominál.Pozitívan csalódtam ebben a sörben. Simán beleillik az új Dreherek és pécsi sörök kategóriájába, melyeknek fő jellemzőjük a kimagasló ár/érték arány.

Erősen ajánlott azoknak akik szeretik az erősen komlózott kesernyés söröket.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 4.9%
  • Főösszetevők: árpamaláta, komlókivoat
  • Fajta: pils típusú világos sör
  • Lelőhely: Lidl
  • Árkategória: 150-200,- Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek