Menü Bezárás

Német mini bulihordó – Kaiserdom Kellerbier Unfiltereit

Nem aprózták el - Kaiserdom Unfiltereit

Erősen hunyorogva szemlélve már-már olyan, mint egy jó Oktoberfest-sör.


Van valami vonzó a literes sörösdobozban. Pláne, ha abban nagy eséllyel valami jópofa német sör lakik.A múltkori Zsigulis teszt után egy újabb nagy kiszerelésű már-már hordó méretű dobozos sör került a terítékre.

http://sortesztelo.hu/sortesztek/restofworld/oleljen-meg-a-medve-zsiguli-limitalt-sor/

A német prémium söröknek megvan az a kifejezetten jó tulajdonságuk, hogy a magas ár mellé tisztességes méretet is kapunk.

Ez esetben nem kérdés, hogy ez érvényesült, elvégre kerek 1liter a kiszerelés. Fogalmazhatunk úgy is, hogy két személyes, vagy mini bulihordó jellegű.

De a lényeg a beltartalom. 1000 Ft felett azért már vannak elvárásai az embernek. Jellegét és ízét tekintve nekem a Zipfer Märzen jut róla eszembe először és ez egy igen nagy dícséret részemről. Viszont a Zipfernek van egy igen nagy előnye. Mégpedig az ára. Átlag 250 Ft-ért beszerezhető, amit ha felszorzunk hárommal – hogy megkapjuk az 1litert – 750 Ft. Ez azért arányaiban jócskán olcsóbb, mint a Kaiserdom 1190 Ft-os literenkénti ára.

Nyilván ez a különbség a kiszerelés különlegességének és annak is köszönhető, hogy a Kaiserdom mint márka a prémium termékek közé sorolandó. Viszont ez a teszt nem lenne teljes az összehasonlítás nélkül.

A Kellerbier jelentése „pincesör”, ennek ellenére ez a sör nagyon is “felsőpolcos” kategória. Egy borzasztó kellemes, mindenki – ez esetben értsd: nem kifejezetten komló fanatikusok- számára fogyasztható édeskés, kicsit testes sör.

Jó választás azoknak, akik nem ragaszkodnak a komló kesernyés ízéhez, és egy olyan prémium német sört keresnek, amit nem csak ősszel kapni, de hunyorogva, azért hasonlít az Oktoberfest-sörökre.

Az extrakttartalma magas, 11.4°, ami egyáltalán nem meglepő, sőt elvárás ebben a kategóriában.

  • Kiszerelés: dobozos/1l
  • Alkohol: 4.8%
  • Főösszetevők: árpamaláta
  • Fajta: szűretlen világos sör (kellerbier)
  • Lelőhely: Auchan
  • Ár: 1190 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek