Menü Bezárás

Oettinger Festbier

Oettinger Festbier - Kezdődjék hát az őszi sörszezon

Költség hatékony festbier sör az alsóbb polcok környékéről. Körkép első felvonása az őszi fesztivál sörök kínálatából. Kezdődjék hát az őszi sörszezon.


Néha szeretünk elmerülni az alsóbb polcos sörök legkevésbé sem hívogató kínálatában. Mert ugye nem lehet minden napot egy Pauwel Kwakkal, vagy kezdőknek egy Leffe Blonde-al befejezni.

Mióta világszerte felébredtek a nagyüzemi gyártók, sikerült azt elérni, hogy már javarészt nem csak az alap szortiment van, hanem jönnek a szezonális sörök is.

Klasszikus bajor dizájn.Németországban azért ennek volt hagyománya régebben is, hiszen az Octoberfest arrafelé nagyjából olyan rangú ünnep, mint nálunk az augusztus 20-a.

Könnyű lenne annyival lezárni részünkről egy ilyen tesztet, hogy felszisszentünk egy Paulaner Octoberfest -, meg egy Löwenbrau Octoberfest sört, de az túl egyszerű lenne.

Ha esetleg valakit érdekel egy teszt 2019-ből.

Az Oettinger eddig egyszer szerepelt nálunk, inkább kevesebb mint több sikerrel.

Maga a gyártó nem tartozik a minőségi német sörgyárak közé, Oettingenben inkább a mennyiség a fontos, nem a minőség.Az illatából inkább a relatíve magasabb alkoholtartalom, meg némi maláta érződik, igazából semmi extra.

Apró szemű habja, hamar elillan, kinézete megegyezik az erősebben malátázott märzen jellegű sörökével.

Az ízére igazából az édeskés jelző, ami elmondható, mást nagyon nem találni benne.

Az alap pilsüknél egész biztosan jobb, de extrának semmiképp sem nevezném. Hasonló típusban a Zippfer märzen sokkal jobb választás és egész évben kapható.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 5,4%
  • Főösszetevők: árpamaláta, komlókivonat
  • Fajta: világos sör
  • Lelőhely: Aldi
  • Ár: 249 Ft
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek