Menü Bezárás

Veltins Beer + Cola – Dízel, ami nem kormol

Veltins Beer + Cola - Dízel, ami nem kormol

Eddig azt hittük, hogy az alábbi kombináció csak a kollégista és/vagy 70-es 80-as években született magyar fiatalok előtt ismert. Tévedtünk, de még mekkorát.


Amint megláttuk a Lidl-ben éreztük, hogy ez nem maradhat ki. Éreztük, hogy a sörgyártás olyan bugyraiba tudunk leereszkedni, amire kevés kiválóbb alkalom nyílik, de ne legyünk ennyire negatívak.Az alapelv az az, hogy mindent a maga kategóriájában illik értékelni. Ez esetben azonban nehéz nem ellent mondani, ennek az elvnek. Már csak azért is, mert magát a terméket is nehéz besorolni.

Igazából mi ilyet, csak kevésbé bizalom gerjesztő helyeken láttunk eddig, de ha egy nagy német gyártó is bele kezd, akkor még ha gyanakodva is, de “mélylevegő nézzük mit tud alapon” illik nem kihagyni.

Itt már gyanakodtunk…

A gyártó szerint sörkoktél, nem radler, hát na… nekünk azért a sörkoktélról egész más jut eszünkbe.

Olyannyira komolyan veszi a gyártó ezt a terméket, hogy gyakorlatilag a szortimentben V+ almárkaként szerepel ez a termék, sőt összesen hat féle ízesítésben lehet kapni V+-t.

(Bátraknak: https://www.vplus.de/)

Az alap Veltins Pilsner, amúgy nem is rossz, de ebből szinte semmi sem érződik. Pedig állítólag 40%-a sör a 0,5 l-nek.

Kicsit olyan ez, mint ha a Pepsi Lime (illat/szag) és a boroskóla (íz) furcsa szerelem gyermeke lenne.

Valószínűleg lesz ennek a terméknek is létjogosultsága a koncert-, vagy fesztivál piacon, ha újra indul az élet. Nem szívesen írunk ilyet, de sörkedvelőknek NEM ajánljuk. Csak saját felelősségre, csak mértékkel.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkoholtartalom: 2.0%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, cukor, citromsav citromlé koncentrátumból (0,5%), szénsav, színezék E150c, savanyúságot szabályozó anyag E338, antioxidáns aszkorbinsav, koffein aroma, aroma(?)
  • Fajta: sörkeverék, sörkoktél
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 219 Ft (akciósan)
  • Pontszám: 2/10

Ajánlott cikkek