Menü Bezárás

Warsteiner Fresh – alkoholmentes SÖR!

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

Variáció arra az esetre, ha söröznénk, de nincs lehetőségünk “rendes” sört fogyasztani csak alkoholmentest.


Bármelyikünk életében előfordulhatnak olyan szituációk, amikor sajnos vagy sem, önszántunkból vagy sem, de az absztinencia rögös útjára kell lépnünk.Érdekes kísérlet, amikor az átlag honpolgár a jól megszokott, és egészséges keretek közé szorított(!) fogyasztási szokásain teker egy erőteljest és kiiktatja egy hosszabb időre az életéből úgy “an blokk” az alkoholfogyasztást.

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

A hardcore sörfogyasztó persze ennél a pontnál felszisszen, hogy hát jó-jó, de az én szervezetem kiveti magából az idegen anyagot, ez esetben az alkoholmentes sört.

Hát igen. Kraft vonalon viszonylag korlátozott a felhozatal, de ha mélyebben utána járunk a dolgoknak, és mi azért ezt megtettük, de erről majd később egy másik cikkben, akkor egyáltalán nem kell lemondani – ha létezik ilyen – az igazi sörélményről.

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

Az átlag alkoholmentes sör legnagyobb problémája, illetve rögtön kettő is, hogy se íze se bűze. Illetve leginkább rossz íze és büdös szaga van. Nagyon kevés kivétel van. Az okok az eljárásban, de még inkább a silány alapanyagok használatában rejtőzködnek.

Apropó eljárások, ha valaki kíváncsi, akkor ennél a cikkünknél talál egy kisebb gyűjteményt a lehetséges eljárásokról.

A megoldáshoz vezető út mindenesetre nem annyira bonyolult, mint amilyennek tűnhet elsőre. A legfontosabb az, hogy keressünk egy olyan gyártót, akinek az alap söre is kimagasló színvonalat képvisel. Ezen a ponton igen sok gyártó rögtön ki is pottyant, maradt pár kraft főzde és egy-két cseh, vagy német óriás.

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

Mondhatnánk példának rögtön a Paulanert. Nem rossz, nem rossz az irány, de lépjünk eggyel tovább a német prémium = Paulaner beidegződésen.

Nos, aki idáig végig járta az utat az nagy eséllyel megérkezett a Warsteiner Fresh-hez. (Kicsit azért mókás egy “echte” német terméken a félig német félig angol felirat és termék név, de ez ennél a márkánál már már bevett szokás. Valószínűleg az export piacokon így könnyebben értékesíthető.)

De elő a sörnyitóval és nézzük, illetve tapasztaljuk meg, hogy mit rejt az üveg!

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

Az illata nem annyira erős, de viszonylag jellegzetesen malátás. Hozzátennénk, hogy már emiatt sokkal jobb, mint a többiek. Meglepően tartós habja van, ami már egy kicsit előre vetíti, hogy nem egy túlzottan vizes, ízetlen löttyel lesz dolgunk.

A legtöbb alkoholmentes sör az édesítőszeres kellemetlen mellékízen, és az e mellé párosuló jellegtelenségen hasal el. Szerencsére ez esetben erről szó sincs. Ha mint sör, akarjuk jellemezni, talán a Zipfer Märzen-je hasonló ízű, nyilván az sokkal testesebb.

Warsteiner Fresh - alkoholmentes SÖR!

Egy egészen kicsit komlósabb, összetettebb(?) illat dobna rajta valamennyit, de igazából így sem rossz.

Hiányérzet a beszerezhetősége miatt van, meg a kiszerelés is lehetne 0,5-ös. De összességében van olyan jó, hogy egy 9 pontos értékelést kapjon.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 0.0%
  • Fő összetevők: sörfőző víz, árpamaláta, komlók, komlókivonat
  • Fajta: prémium alkoholmentessör
  • Lelőhely: Söronline.hu
  • Ár: 360 Ft
  • Pontszám: 9/10

Ajánlott cikkek