Menü Bezárás

Singha Premium Export Lager Beer

One night in Bangkok - Singha Premium

Dizájn és marketing, (majdnem) mindenek felett. One night in Bangkok.
1-2 éve tűnt fel, hogy a nagyobb hiperek polcain már nem csak zömmel Európából és Amerikából érkeznek import sörök, hanem megérkezett Ázsia is.

Az egzotikum, illetve a csicsás dizájn és a prémium pozicionálás miatt valószínűleg lesz is táptalaja ezeknek a söröknek Európában.

Az első ilyen találkozás az Asahi Super Dry volt, de engem az a sör nem győzött meg. Igaz az Asahi annyira volt japán gyártmány, mint amennyire én világklasszis focista. Fájdalom, de semennyire.

Sokáig nem is foglalkoztatott a gondolat, de aztán Karácsony előtt nem sokkal megtaláltam a Singha hatos pakkját az Auchan polcán. Ez már több volt, mint jel, ezért vettem belőle egy ismerősömnek ajándékba.

Szerencsére nekem is jutott belőle, így meg tudom osztani a gondolataimat veletek.

A Singha-t a Boon Rawd Brewery gyártja 1934 óta. Hasonlóan a magyarországi nagy gyárakhoz, ők is főznek licence alapján. Például a már említett Asahi-t, de a Carlsberg és a Kronenbourg világos sörei is megtalálhatók a palettájukban.

Singha amúgy a thai és dél-ázsiai mitológiából származó oroszlán neve. Gyakorlatilag a márka komplett dizájnja e köré épül.

Elviekben a tesztalany Thaiföldről érkezett a boltokba. Elviekben. Némiképp ismerve a söripari trendeket, illetve figyelembevéve azt, hogy az anyacég bevalottan főzet Németországban és Oroszországban is, azért nem vagyok erről teljesen meggyőződve.

Mindez talán azért fontos, mert legtöbbször a licencelt termék nem éri el minőségben az igazi, helyben gyártottat. Sörök esetében általában a víz minősége az, ami nagyon befolyásolja a licencelt és az eredeti közti különbséget.

A tesztalany nem egy kifejezetten karakteres sör. Mivel ez is egy (prémium) tömegcikk, az elvárásaimat is próbáltam ehhez igazítani.

Ízre pici komlósságot érezni, de alapvetően egy lágy, édeskés sör. Küllemre is az ipari sztenderdeket hozza. Kirstálytiszta arany szín, viszonylag nagy, fehér habbal.

Hatos csomagban, ajándéknak jó poén, de ezért az árért azért inkább tessék hazai prémiumot venni.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 5%
  • Főösszetevők: árpamaláta, saaz komló
  • Fajta: világos sör
  • Lelőhely: Auchan
  • Árkategória: 519 Ft
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek