Menü Bezárás

Pyynikin Pacific Pale Ale – van zsákjában minden jó

Pyynikin Pacific Pale Ale - van zsákjában minden jó

Rally, Formula-1, vodka, Mikulás. És most már sör is! Új nemzet terméke a terítéken! Hei suomalaiset!


Mondhatjuk, hogy ez is egy majdnem sajátmárkás termék, ha azt vesszük alapul, hogy hazánkban elsősorban a Lidl-nél kapható. (Azért csak majdnem, mert amúgy a márka köszöni szépen saját lábon is el van, mint a befőtt.) Az számunkra egy picit örömteli hír, hogy ezt a terméket van hova kötni, nincs eldugva, hogy kik és hol készítették.

Pyynikin Pacific Pale Ale - van zsákjában minden jó
Pyynikin Pacific Pale Ale – van zsákjában minden jó

Márkaeredet: a főzdét 2012-ben alapították a finn Tampere-ben. Ebben a városban található egy kisebb főzdéjük is, ami kifejezetten a vendéglátósokat szolgálja ki, de található egy nagyobb főzdéjük is az észt Haljala városában is. A sörök mellett tömény italokkal, előre dobozolt koktélokkal és üdítőkkel is foglalkoznak.Enyhén komlós íz , leginkább a mangós jelleg dominál benne. Karakterét valószínűleg a komlóknak köszönheti leginkább, melyekből Chinook, Cascade, Galaxy és Motueka fajtákat is használtak. Malátából sem aprózták el, jutott bele háromféle is: Pale ale, Caramel és Caramel pale. (Élesztőből nem tudni hogy milyent használtak, de ezeknél a söröknél annak is különös szerepe van az íz kialakulásában.)

Pyynikin Pacific Pale Ale - van zsákjában minden jó
Pyynikin Pacific Pale Ale – van zsákjában minden jó

Félbarna, opálos jellege egész tartós habja és a trópusi gyümölcsös illat szépen illeszkedik a típus főbb jegyeihez. Enyhe kesernyés utóíz azért van, de ez nem íz hiba, ennek ilyennek kell lennie.

A 699 Ft-os ár már valamivel közelebb van a hazai termékekhez, de még így is magasabb, bár nem sokkal.

A dizájnja egész jópofa. Kicsit olyan, mintha egy “átfinlandiázott” este után a grafikus megálmodta volna a finn “Miami Vice” stílust . (Na ezt a poént csak a 30+-os korosztály fogja érteni. :D)

Hazánkon kívül Finnországban (még szép), Dániában, Svájcban, Írországban, Szlovákiában és Szerbiában lehet kapni.

Találkoztunk már hasonlóval, de ezen az áron azért egész jól teljesít, így szemtelenség lenne lepontozni. A “hűha” faktor hiányzik belőle, de összességében egy 7-est megérdemel.

(Plusz érdekesség, hogy Tampere-től nyugatra egy bizonyos Nokia nevű város található.)

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 5.5%
  • Fő összetevők: árpamaláta (Pale ale, Caramel, Caramel pale), komló (Chinook, Cascade, Galaxy, Motueka), sörélesztő
  • Fajta: ale típusú szűretlen, félbarna sör
  • Lelőhelyek: Lidl
  • Ár: 699 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek