Menü Bezárás

Quilmes Clásica – vamos gaucho!

Quilmes Clásica - vamos gaucho!

Sör a pampákról Costa del Sol homokos tengerpartján. Pályán Argentína, a házigazda Spanyolország.


A Quilmes egy argentin sörmárka. (Nevét a kilme indián népcsoportról elnevezett városról, Quilmesről kapta.) Tudom-tudom, sok lesz most már a nem spanyol sörökből, de nehéz volt nemet mondani egy igazi nem licenszelt, viszonylag egzotikus termékre.Ha már egy focis bevezetővel kezdtük.

Persze itthon is lehet kapni sok mindent, de ez így talán egy fokkal autentikusabb volt. Még is csak rokon népekről beszélünk.

A gyár elődjének tekinthető főzdét egy Otto Bamberg nevű német bevándorló alapította. (Megint a németek.) Tegyük hozzá, kis túlzással ezzel a névvel a jó isten is sörfőző mesternek teremtette az említett úriembert. (Csak, hogy egyértelmű legyen: https://sortesztelo.hu/sortesztek/nemet_sorok/aecht-schlenkerla-rauchbier-marzen-felszallott-a-fust/ .)

Magyarországon 2014-ben a Tesco árulta kb. 500 Ft/üveg áron, jelenleg nem kapható hazánkban.

Maga a sör sajnos nem különösebben izgalmas, erős közepes színvonalat hoz. Ez persze nem túl meglepő, mert egy lagerrel eleve nehéz nagyot dobbantani. Az is elég beszédes, hogy még a gyártó szerint is, maximum fele annyit ér, mint bármelyik másik termékük, kivéve az alkoholmentes verzió.

Ez egyébként elég bosszantó is, hogy csak a lagerüket lehetett megtalálni a helyi Aldiban. A minősége alapján bőven elképzelhető, hogy akár a stoutjuk, akár a vörössörük sokkal izgalmasabb. Mert igazából ez sem rossz, csak egyszerűen unalmas, ha lehet így fogalmazni egy sör esetében.

  • Kiszerelés: üveges/0.4l
  • Alkohol: 4.9%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló, komlókivonat (emlékeim szerint, ezért kéretik ezt a részt fenntartásokkal kezelni)
  • Fajta: világos sör
  • Lelőhely: Aldi
  • Ár: 0,9 € (ha jól emlékszem)
  • Pontszám: 6/10

Felhasznált forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Quilmes_(s%C3%B6r)

Ajánlott cikkek