Menü Bezárás

Berg König Märzen – Van Pur? Van!

Berg König Märzen - Van Pur? Van!

A lengyel magyar barátság jegyében bemutatkozik egy új márka a blogon. Kínpadon egy kvázi saját márkás sör az Aldiból.


Márkatörténet: arra azért már nem “vetemedett” az Aldi, hogy a saját logójuk is rákerüljön, de tekinthetjük ezt is saját márkás, más néven diszkont sörnek. Gyártója a lengyel Van Pur S.A. A céget 1989-ben alapították, és 1992-től foglalkoznak sörök palackozásával. Az első saját főzetük 1993-ban jelent meg. A lengyel söripari óriás 10 saját márkával rendelkezik, és egy 3 éves osztrák kitérőt leszámítva a lengyel alapítók tulajdonában van.

A rendes sörfogyasztót az ilyen “álnémet” megnevezések rendszerint elriasztják, de a kíváncsiság erősebb volt, mint a félelem. Bár annyira bátrak – egyelőre – nem voltunk, hogy a sima kék dobozos lagert is kipróbáljuk, de a märzen már fennakadt a rostán.

Ha már “álnémet” megnevezés: tanagyag lehetne az ifjú marketingeseknek a “brandingelése” ennek a terméknek.

GWDF - Weboldalkészítés
GWDF – Weboldalkészítés
Álnémet márkanév, arany-zöld-fehér-piros színkombináció, különlegességre utaló feliratok, búzakalász és korona motívumok.A kezdeti komló illatot gyorsan átveszi az alkohol szaga, ez mondjuk ebben az ár sávban már-már elvárás. A színe és úgy általában az állaga meglepően tisztességes. Az íze inkább komlós, mint malátás, ami egy märzennél annyira nem dicséretes.

Annyira nem tragikus, mint amilyennek várná az ember, sőt egész fogyasztható, ha nincs más, de… Egy Pécsi Szalon Limited Edition-t, vagy egy Perlenbacher Premium Pils-t is előrébb sorolnánk a rangsorban, mint ezt a sört.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 5,2%
  • Főösszetevők: malátával kevert árpa, sörárpa, komló, komlókivonat
  • Fajta: világos sör
  • Lelőhely: Aldi
  • Ár: 175Ft
  • Pontszám: 6/10

Ajánlott cikkek