Menü Bezárás

Ria Ria – A magyarok söre

Ria Ria - A magyarok söre

Adta magát a teszt, így a bolgárok kiejtése és a Fradi BL szereplése közben, hogy megvizsgáljunk egy szurkolóknak (is) szánt sört. Terítéken az álruhába bújt First lager.


Jó-jó a Fradis utalás picit sántít, hiszen ezt a sört mégis csak Újpesten főzték, de nem álltuk meg, hogy ne tegyünk egy pici utalást szeretett klubunk hatalmas sikerére.Egy teszt nem teszt, így ebből is kettő landolt a hűtőben. A menetrend általában az, hogy a tesztalany kétszer kerül a kezeim közé ugyanolyan körülmények között. És itt követtünk el egy hibát. Az elsőnél nem voltunk elég türelmesek, így amolyan langy meleg állapotában sikerült elfogyasztani.Nem meglepő módon az első páciens nem aratott osztatlan sikert, ellenben másodjára már egy egész jó élményt sikerült összehozni.

Egy sima világos sörrel nehéz nagyot alkotni. Ha a főzde tutira akar menni, akkor vagy a picit komlósabb cseh jellegű vonalat próbálja az üvegbe/dobozba zárni, vagy ha igazán sok embernek akar megfelelni, akkor a malátásabb märzen jellegű ízt preferálja.

A Ria Ria egészen biztosan a märzenes vonalat képviseli. Illatában és ízében is a maláta dominál. A külleme is hozza a klasszikus märzenes jegyeket, pici hab és telt arany szín.

Az ilyen söröknél a viszonyítási alap a Zipfer Märzen. Minőségben döntetlen a verseny, árban egy picit a Ria Ria vezet, így nem meglepő az osztályzat sem.Meccs nézéshez pont jó – jelentem a Fradis lányok épp 2-0-ra vezetnek Miskolcon a DVTK-s lányok ellen.

Érdemes a Sparban vadászni rá, mert akciósan a 299,- kifejezetten jó ár.

  • Kiszerelés: dobozos/0.5l
  • Alkohol: 4,5%
  • Főösszetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: prémium, világos lager sör
  • Lelőhely: Spar
  • Ár: 299 Ft
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek