Menü Bezárás

Rizmajer Coconut Coffee Milk Stout – palackozott piros bounty

Rizmajer Coconut Coffee Milk Stout - palackozott piros bounty

Az ünnepi időszak margójára egy szezonális sör Csepelről.


Meg pillantva a 7%-os alkoholtartalmat és a Coconut feliratot rögtön a “Malibu” csatakiáltás jutott az eszembe. Nyilván az Argo-s Tibi hangján.Rizmajer Coconut Coffee Milk Stout - palackozott piros bounty
Kókusz, kávé, maláta.

Ha hinni lehet a 2021-es BJCP kiadványnak, akkor a milk stout: “Egy nagyon sötét, testes, kissé édeskés, enyhén pörkölt stout, amely kávé-tejszínes, vagy édesített eszpresszóra emlékeztet.” (BEER JUDGE CERTIFICATION PROGRAM 2021 STYLE GUIDELINES, Beer Style Guidelines, 45. oldal)

(Ha így nézzük akkor 1-0 a hozzáértőknek, én személy szerint egy kevésbé testes kicsit vizes lecsengésű sörre emlékeztem.)

Maga a stílus az 1900-as évek elejéről és Angliából származik. Mi két féle sztorit ismerünk az eredetre. Az egyik szerint az 1900-as évek elején egy alacsony alkoholtartalmú italként az iskolások fogyasztották a milk stout-ok ősét, a másik szerint a kismamák és a “rokkantak”. A “milk” megjelölést a laktóz használata miatt kapta.

Ha esetleg valakit érdekel

Tömény kókusz illat, a magasabb alkoholt csak enyhén érezni. Elsőre a piros bounty és a 30-as 40-es korosztály számára ismerős iskolai menzás kókuszkocka ugrott be.

Rizmajer Coconut Coffee Milk Stout - palackozott piros bounty

Eleinte erősen kávés, később már inkább vegyesen édes és kesernyés íz. Pozitív csalódás – ha lehet ezzel az ellentmondásos kifejezéssel élni – mert sokkal édesebb, és vizesebb termékre számítottam elsőre. (Bár a 7% gyanús volt már a felnyitás előtt is.)

Összességében – minden elfogultság nélkül – újabb remek termék készült Csepelen. Ha így folytatjuk a végén a többi ízesített termékük is a tesztpadra kerül.

  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkohol: 7.0%
  • Fő összetevők: ivóvíz, árpamaláta, búzamaláta, zabpehely, laktóz, kávé, kókusz reszelék, kókusz aroma, komló, sörélesztő
  • Fajta: milk stout
  • Lelőhely: Rizmajer Sörház Csepel
  • Ár: 590 Ft
  • Pontszám: 10/10

Ajánlott cikkek