Menü Bezárás

Rizmajer megateszt vol 2.0 – Popcorn Double Corn IPA és Málnás Búza

Rizmajer megateszt vol 2.0 - Popcorn Double Corn IPA és Málnás Búza

Ellentétes világok találkozása a korsókban. Egy édes egy keserű.
A felállás hasonló, mint az első résznél, azaz egy gyümölcsös sör mellé, egy klasszikusabb jellegű, de mégis különleges alanyt párosítottunk. Igaz ebben az esetben fordult a kocka, mert ebben a párosításban a helyükre kerültek a dolgok és a gyümölcsös tesztalany lett a könnyedebb.

(Kapcsolódó tesztek: http://sortesztelo.hu/tag/rizmajer/)

Popcorn Double Corn IPA

Popcorn Double Corn IPA
Popcorn Double Corn IPA

A második félidőre megérkezett az erősítés Csepelre. A nagy tesztünk harmadik alanyát a Hopfanatic közreműködésével készítették.

Mielőtt neki kezdtem volna ennek a tesztnek, futottam egy próbakört az ismerőseim között ezzel a sörrel. Hobbi sörfőző barátom azonnal kiszúrta benne a Cascade komlót, mondjuk nem volt nehéz dolga, hiszen egy elég jellegzetes aroma komlóról beszélünk.

Komló felhasználás tekintetében elég jól áll a Duble Corn IPA: a Cascade mellett található benne még Chinook-, Simcoe- és Citra komló – ha jók az infóim.

Az összesen nyolcféle összetevőnek köszönhetően (plusz ugye a víz, de azt most ne számoljuk) nagyon magas a szárazanyagtartalom, 15,5B°.

Popcorn Double Corn IPA
Gyönyörű borostyán szín és tartós hab.

Minden porcikájában a komlók uralják a terepet – ne feledjük ez egy IPA – ezért egy eléggé keserű (IBU 70), markáns ízű és illatú sörről beszélhetünk. Maláta nélkül persze nincs rendes IPA. A felhasznált komlók keserűségének az ellensúlyozására, valamint a gyönyörű küllem érdekében pilseni- és crystal maláta is lakik az üvegben.

A kukoricát én személy szerint annyira nem éreztem benne, talán ez egy picit negatívum, ha már egy kukoricás sörről beszélünk.

Ettől függetlenül egy nagyon jó ár/érték arányú jó minőségű sör a Popcorn Double Corn IPA.

 • Kiszerelés: üveges/0.5l
 • Alkohol: 6.5%
 • Fő összetevők: kétféle árpamaláta (pilseni, kristály), négyféle komló (Cascade, Chinook, Simcoe és Citra), csírátlanított kukorica, sörélesztő
 • Fajta: Double Corn IPA
 • Lelőhelyek: Rizmajer Blaha, Sörház Csepel, Sörfőzde Csepel
 • Ár: 750 Ft
 • Pontszám: 8/10Málnás Búza

Megszokott design, könnyen azonosítható márka.

Nem mondom, hogy elsősorban a gyümölcsös söröket favorizálom, de ezeknek is megvan a helyük az oldalon. Úgyis unalmasak a mindenhol kapható citromos és narancsos limonádék, radlerek, amik között vannak ugyan frissítőek, de kétlem hogy kézzel facsarják bele a citrusok levét, ráadásul kell egy kis változatosság.

Ezért esett a választásom a málnás búzára, amelyet valamivel később, a Rizmajer Blaha Lujza térhez közeli egységében csapolva is fogyasztottam. A habnak egy kis színt ad a vadmálna, maga a sör a búza és a málna keveredésének köszönhetően inkább narancssárgás, mint piros.

Az íze sokkal könnyedebb, mint tesztünk első felében szerepelt fekete cseresznyés porteré, itt a málna savanykássága az ízében sokkal jobban kijön, mint az illatában -bár az sem rossz-, a klasszikus búzasör ízét szinte nem is érezni. Gyakorlatilag kiválóan harmonizál a két íz, erre a 0-s IBU-érték is ha kóstolás előtt meglepő ugyan, de tükrözi a valóságot.

Mivel a Blaha Lujza téri sörházban tett látogatásom ideje alatt több hölgy is ilyet kért, nyugodtan merem állítani, hogy nekik is megfelelő választás, ha friss ízekre vágynak és nem a klasszikus sörök ízét kedvelik. Az 5,5%-os alkoholtartalom nem kifejezetten erős, én azt mondanám, ehhez a sörhöz tökéletes, hiszen kár lenne az alkohol ízével elnyomni ezt a remek kombinációt.

 • Kiszerelés: üveges/0,5l
 • Alkoholtartalom: 5,5%
 • Fő összetevők: búzamaláta, valamint bécsi-, müncheni, pilseni és kristálymaláta, aroma komló, vadmálna
 • Fajta: szűretlen gyümölcsös búzasör
 • Lelőhelyek: Rizmajer Blaha, Sörház Csepel, Sörfőzde Csepel
 • Ár: 650 Ft
 • Pontszám: 9/10

Ajánlott cikkek