Menü Bezárás

Rizmajer – Pils of Simcoe

Rizmajer - Pils Of Simcoe

Szezonális csemege az erősen komlós ízt kedvelők számára a csepeli boszorkánykonyha mélyéről.


Változik az ember ízlése. Én speciel régebben el nem tudtam volna képzelni, hogy a keserű söröket fogom szeretni. Vagy pontosabban azokat is.A Pils of Simcoe már nevében is elég beszédes termék. Egy másodpercig sem kérdéses, hogy ez egy erősen komlózott sör.

Azt nem mondom, hogy az erősen komlózott sörök a legjobbak, de kétségkívül azokban van a “bugi” legtöbbször. Minden komlónak van egy olyan alapesetben jó tulajdonsága, hogy az ízélmény mellé az illatot is erősen megdobja.

A Simcoe komló egy igen érdekes amerikai fajta. Általában az erősen komlózott sörökre azt szokás mondani, hogy friss, citrusos illatú. Na itt erről szó sincs.Maga a komló, ha úgy nézzük maracujas illatot kölcsönöz a sörnek, de ha kicsit “hazai” szemmel nézzük, akkor még akár a muskotályos, szőlős jelleg is belefér.

Nagyon szép látvány. A párás pohár kicsit csalóka, mert ez bizony teljesen átlátszó (szűrt) sör.

Annyira domináns a komló íze, hogy ez a sör egy picit mint, ha fordítva működne, mint amit megszoktunk. Általában előbb érződik a maláta, és csak utána a komló, de itt pont fordítva van.

A 13,5B°-os szárazanyag tartalom elég magas, de ezt a Rizmajertől már megszoktuk. Ők nem aprózzák el, és ez így is van jól. A “nincsből” ugye bár nem lehet jót kreálni.

Relatíve tartós, “apró szemű” habja van.A Popcorn Double IPA-hoz hasonlóan (http://sortesztelo.hu/sortesztek/rizmajer-megateszt-vol-2-0-popcorn-double-corn-ipa-es-malnas-buza/ ) ennél a sörnél is közreműködött a Hopfanatic csapata, amiért külön köszönet nekik.

Gyümölcsöző kapcsolat!

A tanulság az, hogy nem szabad egyféle bevett szokásnál, ízvilágnál leragadni, hanem mint ahogy az én példám is mutatja, érdemes nyitni az újdonságok felé, mert ilyen csodálatos dolgokat talál az ember.

Ha szereted a komlót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a szezonális különlegességet. Pláne amikor ennyire jó áron adják, mert most “nagyker” áron lehet hozzájutni. Erre most a legjobb mód a házhoz szállítás, amiről erre találsz bővebb információt:

Maradj otthon! Rendeld házhoz!
  • Kiszerelés: üveges/0,5l
  • Alkoholtartalom: 5,5%
  • Fő összetevők: árpamaláta (pilseni, karamell), komló (Simcoe), sörélesztő
  • Fajta: prémium láger sör
  • Lelőhelyek: házhoz szállítás ( http://rizmajersor.hu/hazhozszallitas/ )
  • Ár: 508 Ft
  • Pontszám: 10/10 (nehéz ennél jobb ár/érték arányú sört találni)

Ajánlott cikkek