Menü Bezárás

Rizmajer Zorall Füstös Porter Sör – egy férfias játék

Rizmajer Zorall Füstös Porter Sör - egy férfias játék

Nagyon sok jó dolog került már a kezünkbe Csepelről… de hé, srácok, ezzel most magasra tettétek a lécet!


Vannak a férfiak életében fontos dolgok. Az első bajnoki cím, amit személyesen átél az Üllői úton, bejut a csapata a BL csoportkörbe, és azok az italok (sörök), amiket még nyolcvan éves korukban is emlegetnek a hasonlóan “nyomott fejűeknek”.

Rizmajer Zorall Füstös Porter Sör - egy férfias játék
Rizmajer Zorall Füstös Porter Sör – egy férfias játék

Egy jó Paulaner Octoberfest, vagy Salvator, egy Aecht Schlenkerla Rauchbier, de hazai vonalról Jászdózsáról a Dupla Köleses sör és ugye a Rizmajer kb. teljes palettája. Sok minden megfordult már a kezünk között, de tényleg ez a pár darab volt, ami igazán mély nyomokat hagyott maga után.

Márkaeredet: eredetileg szikvízzel foglalkozott a Rizmajer, de 1994 óta jelen vannak a sör piacon. Első sörük a Szebeni Ászok volt, amely a főzde címéről kapta a nevét, a másik kezdetek óta visszatérő termék a karácsonyi sör, ami évről évre új receptúrával készül, kicsit mindig más. Eleinte leginkább helyi vendéglátóipari egységekben árusították a söreiket. Első sörházuk 2012. júniusában nyitott meg Csepelen a Táncsics Mihály utcában, de a belváros szívében a Blaha Lujza téren is jelen vannak 2017. februárja óta. Termékpalettájuk viszonylag állandó, illetve visszatérő szezonális sörök alkotják. A kukoricás sörtől a mézes narancsos gyömbéresen keresztül, a málnás búzasörig, minden megtalálható. Sőt még annál is több, aki az igazán komlós ízeket keresi annak ott a Popcorn, vagy a Pils of Simcoe.

GWDF - Weboldalkészítés
GWDF – Weboldalkészítés
Rizmajer Zorall Füstös Porter Sör - egy férfias játék
Krémes vékony hab, és átláthatatlan fekete szín jellemzi.A kezdeti füstös illat helyett viszonylag hamar megérkezik a gyümölcsös, aszús jelleg. Az átlag porterek általában ott véreznek el, hogy ugyan van egy kicsi kávés, szárazabb jellegük, de alapvetően nincs bennük zamat, nem eléggé tömények, leginkább vizesek. Na erről itt szó sem lehet.

A kávés íz mellett, az ember orrában jelentkező gyümölcsös illat telitalálat. A füstös jellegét le sem tagadhatná, de még is inkább a gyümölcsös illat, ami a legnagyobb erénye.

Öt féle maláta, öt karakter, ami egy rendkívül jó elegyet alkot. Annyira sokrétű, annyira testes, izgalmas az egész, amit ritkán találni, pláne ebben az árkategóriában.

Háromféleképpen lehet hozzájutni ehhez a remek porterhez: a különleges csomag 3500 Ft-ért 4 darab 0,5l-es Zorall sört, egy Zorall CD-t, illetve egy Zorall posztert tartalmaz, meg lehet vásárolni külön is, illetve aki nem ragaszkodik a Zorall brandhez, annak ott a 424 Smoked Porter.

Plusz egy érdekesség a végére. A jó sörök minimum 12 B° szárazanyag tartalommal rendelkeznek. Ez a sör 16 B°-os. Nincsenek véletlenek.  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkoholtartalom: 6,5%
  • Fő összetevők: maláta (bécsi, karamell, bükkfán füstölt müncheni, pilseni, csoki) ale típusú sörélesztő, komló
  • Fajta: füstös porter
  • Lelőhelyek: Rizmajer Csepel
  • Ár: 460 Ft
  • Pontszám: 10/10

Ajánlott cikkek