Menü Bezárás

Sörkarácsony 2. – Fóti Pils Limited Edition

Sörkarácsony 2. – Fóti Pils Limited Edition

Van zsákjában minden jó, maláta, meg sok(?) komló!


A karácsonyi tesztalanyok között alighanem ez a kakukktojás.

Vártam, hogy majd itt is lesz valami mézeskalácsszerű vicces ízvilág. Nézőpont kérdése, hogy pech, vagy sem, de helyette egy igazán tisztességes pils típusú ital várt az üvegben.

A viszonylag magas (11.2 Balling fokos) szárazanyag-tartalom ellenére nincs kifejezetten magas alkohol tartalma, ami miatt nyugodtan lehet “ivósörnek” nevezni.

A maláta édeskés-kekszes, illetve a komló kesernyés ízvilága nagyon jó összhangban van.

A Fóti Sörfőzde a németes vonalat képviseli, legalábbis ez a sörük egész biztosan.

Az 1516-os Német Tisztasági törvény óta csupán a meghatározott négy alapanyagból készült italt nevezhetjük sörnek, melyek a víz, a komló, a maláta és az élesztő.

Nálunk is így készül a sörök jelentős része.

http://fotisorfozde.hu/rolunk/

Jópofa a külleme is ennek a terméknek. Bár a kézműves jellegét nehéz lenne letagadni, de látszik rajta az igényesség. Ez mindig egy pici pluszpont, elvégre a normál ártól mégis csak eggyel fentebb játszanak ezek a termékek.

Az IBU értéke 35-ös, ami jelzi, hogy ez nem egy kifejezetten keserű sör. A színe kicsit hasonló, mint az Oktoberfest-es söröknek (Pl.: http://sortesztelo.hu/sortesztek/nemet_sorok/itt-van-az-osz-itt-van-ujra-lowenbrau-oktoberfestbier/ )

Szeretnék neki 10-est adni. Már csak azért is, mert nagyon emlékeztet az egyik kedvenc magyar sörömre – erről majd később. De… Egy kicsit talán lehetne beválalósabb, egy picit a “bugit” hiányolom belőle, ha már limitált kiadás. (Jó, tudom-tudom sok ember ízlésének kell megfelelni, különben nem veszi meg “senki”.)

Karácsonyi jellege kimerül a külalakban. Ettől függetlenül lehet ez a sör egy jópofa ajándék sörkedvelő barátoknak és ismerősöknek.

  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkohol: 4.5%
  • Főösszetevők: árpamaláta, komló
  • Fajta: pils
  • Lelőhely: Auchan Soroksár üzletsor, illetve Fóti Sörfőzde webshop
  • Ár: 700 Ft (üveggel)
  • Pontszám: 8/10

Ajánlott cikkek