Menü Bezárás

Sörkarácsony 3. – Rizmajer Karácsonyi sör

Sörkarácsony 3. – Rizmajer Karácsonyi sör

Figyelem, figyelem! Csepel felől rénszarvasszán érkezik. (És a Télapó már lehet, hogy kissé ittas…)


A karácsonyi sörök egyik tuti választása. Megszoktuk már, hogy Csepelről jó dolgok jönnek. A Rizmajer palettájába nehéz belekötni, meg így pár órával a szenteste előtt nem is feltétlen lenne ildomos.

Bevallom, elfogult vagyok a főzdével szemben. Az ár/érték arányuk toronymagasan a(z egyik) legjobb. Grátisz, hogy a belvárosban is pillanatok alatt megközelíthető helyen, a Blahánál is beszerezhető a főzde (elvileg) teljes palettája, akár csapon is.Sörkarácsony 3. – Rizmajer Karácsonyi sör

Ilyen előzmények után izgatottan vártam, hogy milyen lesz a Karácsonyi Sör. Az előérzetem azt súgta, hogy hasonló lesz, mint a popcornos sörük, és ez részben igaz is lett.

A külalakja egészen hasonló sötétarany árnyalatú, de ízben egészen más világ, talán a felhasznált árpamaláta lehet azonos, de a tesztalany sokkal kevésbé komlózott, mint a popcornos. Sőt.

Az illata az maga a tömény Karácsony. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az összhatás olyan, mint a folyékony mézeskalács. Ízben inkább édeskés, mintsem fűszeres, de az illat sok mindenért kárpótol.

Nagyon jó az illat és az íz egyensúlya.

Sok olyan szezonális sör van, ami csak a külsőségekkel próbál kitűnni az átlag szortiment közül.

Na ez nem ilyen. Amíg kapható ez a szezonális sör, erősen ajánlott azoknak akik szeretik a kissé édeskés ízvilágot, így a téli időszak lassan közepén egész hangulatos választás egy péntek vagy szombat esti sörözéshez.

  • Kiszerelés: üveges/0.5l
  • Alkohol: 6%
  • Főösszetevők: árpamaláta és karácsonyi jellegű fűszerek
  • Fajta: szezonális karácsonyi sör
  • Lelőhely: Rizmajer
  • Ár: 700,- Ft
  • Pontszám: 10/10

Ajánlott cikkek