Menü Bezárás

Sörművek Bojler IPA – vigyázz, nagyot üt

Sörművek Bojler IPA - vigyázz, nagyot üt

Komló, komló, te keserű komló. Minőségi sörélmény, baráti áron a Balaton partjáról.

Rendes komló nélkül nincs rendes sör. Arra már a belgák is rájöttek (meg kb. minden tisztességes sörfőző), hogy egy igazán jó sörnél az illat legalább annyira fontos, mint az íz. Sőt igazából a kettő kéz a kézben jár.Ilyen szempontból az IPA sörök igazán hálásak és tulajdonképpen ennek is köszönhetik a sikerüket. Alap, hogy egy rendes IPA-hoz kell egy igazán ütős aromájú komló.

A sörművek apája szerepelt már nálunk, így mondhatni régóta adósak voltunk a folytatással.Szóval úgy teljes a kép, hogy ha az APA mellé az IPA-t is bevesszük a buliba.

Kitöltés után arcon csap a minőségi ipákra jellemző komlós illat. Az első korty érdekes fűszeres, a többi utána már viszonylag kesernyés.

A legnagyobb pozitívum, hogy ez nem amolyan lingyi-langyi IPA utánzat. Balatonszentgyörgyön nem csak ráírják, hogy 6 féle komló hozzáadásával készült. Bele is teszik!Relatíve tartós nagy habja van, ha nincs “agyon” hűtve. “Színező” malátából is kapott rendesen, ettől a sötét arany árnyalat, illetve az édeskés mellékíz.

Rendes IPA-hoz hűen ez is szűretlen, így egész opálos kinézete van. A testes íz és a magas alkohol tartalom gyorsan eltelíti az embert, ettől függetlenül nem csak gyakorlott versenyzőknek ajánlott.

A kisüzemi sörök között kifejezetten olcsónak számít, így vélhetően a kevésbé elvadult fogyasztókat is könnyebben megszólítja. Akik amúgy nem fognak csalódni, mert egy kifejezetten harmonikus ízű terméket kapnak a pénzükért cserébe.

Nehéz lenne belekötni így megérdemli nálunk a maximális, 10-es pontszámot.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkoholtartalom: 6%
  • Fő összetevők: árpamaláta, komló, sörélesztő
  • Fajta: minőségi IPA
  • Lelőhelyek: Auchan
  • Ár: 519 Ft
  • Pontszám: 10/10

Ajánlott cikkek