Menü Bezárás

Szarvasi Kotyogós – kávé két cukorral

Szarvasi Kotyogós - kávé két cukorral

Lokál patriotizmus és őszinte tisztelgés egy gyár előtt.


A harmincas, negyvenes, vagy még öregebb korosztálynak Magyarországon sok olyan márkanév van, ami bizonyos termékekkel erősen összefonódott. Sőt egyes esetekben simán ráhúzzuk más gyártók termékeire is azt, hogy Flex, hogy Hilti, stb.Illatában inkább a csokoládéra jellemző jegyek dominánsak. Az íze tényleg tartalmaz kávés jegyeket, de lehetne picit intenzívebb, nekem egy picit túl laza, egy picit túl édes. Bár a kávét 2, illetve a diéta miatt most épp csak egy cukorral iszom.

A szarvasi kávéfőzők is hasonló pályát jártak be, bár a márkanév ilyen mértékű átalakulására nem feltétlen került sor.

Ha már sikerült így elhúzni az elejét, egy homlokegyenest másik téma bemutatásával, akkor kicsit magyarázzuk meg ennek az okát.

Egy őszinte beszélgetés a főzdéről:

Kedves hangtechnikus! Több sört kevesebb zenét! 12:45-nél jön a tesztalany!

Beszédes terméknevek. Kicsit hazárdjáték, de mint ebben az esetben is, annyira adta magát, hogy azt bizony nem volt szabad kihagyni. (Marketingeseknek tanítják, hogy az az igazán jó márkanév, amit gyorsan hozzá tudnak csatolni az emberek egy termékhez, amit gyorsan be tudnak azonosítani a vevők.)

Meg, mint ahogy a csatolt videóban is elhangzik, ez a sör tisztelgés a helyi gyár előtt.

A méretet illetően van remény, mert úgy látszik, hogy a “downsizing” csak részben tette be a lábát a főzde életébe. (A Spar-os szortiment egész biztosan ez, de mint ahogy a videóban is látni, a 0.5l sem halt még ki.) Azért azt is érdemes kiemelni, hogy a kisüzemi szcénában ez az ár bizony a belépő szint.

Illatában inkább a csokoládéra jellemző jegyek dominánsak. Az íze tényleg tartalmaz kávés jegyeket, de lehetne picit intenzívebb, nekem egy picit túl laza, egy picit túl édes. Bár a kávét 2, illetve a diéta miatt most épp csak egy cukorral iszom.

Illatában inkább a csokoládéra jellemző jegyek dominánsak, de ettől még némi citrusos illat is felfedezhető benne. Az íze tényleg tartalmaz kávés jegyeket, de lehetne picit intenzívebb, egy picit túl laza.

Illatában inkább a csokoládéra jellemző jegyek dominánsak. Az íze tényleg tartalmaz kávés jegyeket, de lehetne picit intenzívebb, nekem egy picit túl laza, egy picit túl édes. Bár a kávét 2, illetve a diéta miatt most épp csak egy cukorral iszom.

Van egy pici hiányérzet a kevésbé testes markáns íz miatt, ugyanakkor ha összehasonlítjuk a pályatársakkal, akkor simán felveszi a versenyt a Kőbánya X Catacombs Coffee Stout-tal.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 6.1%
  • Fő összetevők: árpamaláta, karamell maláta, színező maláta, komlók, sörélesztő, kávé
  • Fajta: barnasör
  • Lelőhely: Spar
  • Ár: 399 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek