Menü Bezárás

Tokió, vétel! – Rice Rice Baby

Tokió vétel! - Rice Rice Baby

Japán, szumó, szaké, sör. És a Tokaji borok. Furcsa, de izgalmas egyveleg.


A csankonabe egy japán levesfajta, mely a rikisik, azaz a szumóbirkózók étrendjének fontos eleme. Nagy fehérjetartalmú hús- és egyéb betétekkel, zöldségekkel szokás tálalni.

A kapcsolat a szumók és a tesztalany között a szakéban keresendő. Mert hogy ezt a sört szaké élesztő felhasználásával (is) készítették.

Nem vagyok nagy szaké szakértő, de ha ránézek a sör készítőjének a nevére, akkor egy szemernyi kétségem se támad afelől, hogy azt a szaké élesztőt bizony tényleg felhasználták.

Bár ezeken a sorokon a Mad Scientist még nem képviseltette magát, de mi -akik fogalmazzunk úgy, hogy igen sokat volt szerencsénk már végig kóstolni-, ha valami egészen szürreális sörrel találkoztunk, akkor az 99%-ban a Mad Scientist főzdéjéből került elénk. Említhetjük akár az uborkás, vagy a whiskeys sörüket, de kb. bármelyiket ezzel az erővel.

Úgy alakult, hogy ez a sör pihent egy kicsit (6 hónapot) egy aszús hordóban, ami által gyakorlatilag elnyerte végső ízvilágát.

Tokió vétel! - Rice Rice Baby
Erősen indokolt a borospohár.

Nagyon erősen érezni benne az aszú ízét, de mivel ez egy angol jellegű sör, ezért alapvetően malátás ízvilág jellemzi.

További összetevőként háromféle komlót is találunk: Magnum, Saaz és Saphir komlót is használtak a készítők. Kis túlzással olyan ez, mint egy sörkoktél. Ahogy a Horizontnál fogalmaztak: három világ találkozása.

Igen, ez a sör a Horizont és a Mad Scientist közös terméke.

Nehéz osztályozni egy ilyen terméket, hiszen alapvetően ez egy rétegsör. Én szeretek mindent a maga kategóriájában értékelni, így azt gondolom, hogy figyelembe véve a felhasznált alapanyagok és a végeredmény minőségét, egy erős 7-es osztályzat jár ennek a sörnek.

Az ára számomra kicsit negatívum, de ez ebben a kategóriában egyáltalán nem szokatlan.

  • Kiszerelés: üveges/0.33l
  • Alkohol: 9%
  • Főösszetevők: árpamaláta, rizs, zabpehely, komlók, szaké élesztő
  • Fajta: barley wine
  • Lelőhely: iDrinks.hu
  • Ár: 1990 Ft
  • Pontszám: 7/10

Ajánlott cikkek