Japán, szumó, szaké, sör. És a Tokaji borok. Furcsa, de izgalmas egyveleg.
A csankonabe egy japán levesfajta, mely a rikisik, azaz a szumóbirkózók étrendjének fontos eleme. Nagy fehérjetartalmú hús- és egyéb betétekkel, zöldségekkel szokás tálalni.
A kapcsolat a szumók és a tesztalany között a szakéban keresendő. Mert hogy ezt a sört szaké élesztő felhasználásával (is) készítették.
Nem vagyok nagy szaké szakértő, de ha ránézek a sör készítőjének a nevére, akkor egy szemernyi kétségem se támad afelől, hogy azt a szaké élesztőt bizony tényleg felhasználták.
Bár ezeken a sorokon a Mad Scientist még nem képviseltette magát, de mi -akik fogalmazzunk úgy, hogy igen sokat volt szerencsénk már végig kóstolni-, ha valami egészen szürreális sörrel találkoztunk, akkor az 99%-ban a Mad Scientist főzdéjéből került elénk. Említhetjük akár az uborkás, vagy a whiskeys sörüket, de kb. bármelyiket ezzel az erővel.
Úgy alakult, hogy ez a sör pihent egy kicsit (6 hónapot) egy aszús hordóban, ami által gyakorlatilag elnyerte végső ízvilágát.

Nagyon erősen érezni benne az aszú ízét, de mivel ez egy angol jellegű sör, ezért alapvetően malátás ízvilág jellemzi.
További összetevőként háromféle komlót is találunk: Magnum, Saaz és Saphir komlót is használtak a készítők. Kis túlzással olyan ez, mint egy sörkoktél. Ahogy a Horizontnál fogalmaztak: három világ találkozása.
Igen, ez a sör a Horizont és a Mad Scientist közös terméke.
Nehéz osztályozni egy ilyen terméket, hiszen alapvetően ez egy rétegsör. Én szeretek mindent a maga kategóriájában értékelni, így azt gondolom, hogy figyelembe véve a felhasznált alapanyagok és a végeredmény minőségét, egy erős 7-es osztályzat jár ennek a sörnek.
Az ára számomra kicsit negatívum, de ez ebben a kategóriában egyáltalán nem szokatlan.
- Kiszerelés: üveges/0.33l
- Alkohol: 9%
- Főösszetevők: árpamaláta, rizs, zabpehely, komlók, szaké élesztő
- Fajta: barley wine
- Lelőhely: iDrinks.hu
- Ár: 1990 Ft
- Pontszám: 7/10